In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lena Freden Kontrollskärm

Påsk är lika med orientering

29 MAR 2021 11:08
Att påsk är lika med orientering, det är sen länge vedertaget och 2021 behöver inte vara ett undantag även om tävlingar uteblir, för nu är Eventor fyllt med massvis av härliga orienteringsmöjligheter!
  • Uppdaterad: 29 MAR 2021 11:08

Javisst, för den som är orienteringssugen i påsk, och de där på följande veckorna, finns redan nu tillräckligt många alternativ för att även den mest aktive orienteraren ska kunna springa sig trött.

Five-O klubbarna, som vanligtvis arrangerarar påsktävlingar i dagarna fem har gått samman och erbjuder ett alternativ med lika många veckans banor som det vanligtvis är tävlingar.
IK Gandvik, Lidköpings VSK, Främmestads IK, Uddevalla OK och Trollhättans SOK står gemensamt för detta initiativ. Kullingshof är också Five-O arrangör och har också ett alternativ tillgängligt.

Utöver Five-O finns det än fler tillgängliga veckans banor då OK Orinto, OK Skogshjortarna, OK Mark, Tidaholm SOK Sisu och OK Räven på var sina håll bidrar till ytterligare orienteringsmöjligheter.

För ovanstående gäller lite olika start och stopptider, se i Eventor, för när just de tillfällen som du är intresserad av erbjuds.

Lite längre fram finns ytterligare fler veckans banor inlagda. Vänersborgs SK som skulle arrangerat tävling den 11/4 har en tillgänglig från den 10/4 och Tibro OK aviserar om en veckans bana med start den 12/4.

Kretsträningar
Och som inte veckans banor vore nog så rullar även kretsträningarna igång från och med nu. Först ut är västra Skaraborgskretsen med Istrum under innevarande vecka (13) och sedan IK gandvik under vecka 14.
Både Götaävldal och Mark har kretsträningar under v14 och Södra Skaraborgskretsen startar upp vecka 15 (13-15/4).

Japp, med uppenbar risk att något ändå misstats, så kan ovanstående summeras med att orienteringssäsongen, som den nu ser ut med de möjligheter som ges, på riktigt drar igång i detta nu.

Det finns alla möjligheter till att låta påsken bli en härlig orienteringshelg trots att tävlingarna inte blir av. 
Men, som alltid, ha respekt för pandemin och de råd och restriktioner som följer med den. Stanna hemma om du har symptom, undvik samåkning med dem du inte normalt träffar, håll avstånd, delta enskilt eller i små grupper, med mera.

Lycka till i skogen!

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info

Annons