In English
Hoppa till sidans innehåll

Sökes: Event director till världscupen i Borås 2022

29 JAN 2021 08:52
Världscupen 2022 kommer att inledas i Borås och på programmet står tre sprintlopp. Nu söker vi en event director (tävlingsledare) som vill leda arbetet med att skapa en världscupomgång i världsklass.
  • Skapad: 29 JAN 2021 08:52

Det här är ett inlägg från origanisationen för världscupsdeltävlingarna i Borås 2022.

Tävlingarna kommer att arrangeras Krist himmelsfärdshelgen 26-29 maj 2022 och arrangeras gemensamt av Borås GIF, Bredareds IF, Hestra IF, IK Ymer och Rydboholms SK. På programmet står sprint, knockout-sprint och sprintstafett. Vid sidan av de tre världscuploppen planeras det dessutom för ett antal publiktävlingar. Vi räknar sammantaget med flera tusen besökare den aktuella helgen.

Vi söker nu en event director som på ideell basis blir ansvarig för att leda arrangemanget från start till mål. Som event director blir ditt fösta uppdrag att tillsammans med arrangörsföreningarna etablera en stark arrangörsorganisation samt ta fram en övergripande plan och budget. I din roll kommer du att ha stöd från och löpande dialog med Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) och Internationella Orienteringsförbundet (IOF).

Det här ser vi som viktiga egenskaper hos en event director:

  • Kommunicerar effektivt på engelska i både tal och skrift.
  • Har god insikt i helheten för en orienteringstävling samt erfarenhet som tävlingsledare.
  • Meriterande är erfarenhet från sprinttävlingar liksom erfarenhet från internationella tävlingar.
  • Har tid och engagemang att driva arrangemanget från start till mål.

Som event director kommer du att rapportera till klubbarnas arrangemangskommitté och till SOFT. Tillsammans med orienterarna i Borås kommer du att bygga och driva din organisation för att nå målet ”världens bästa arrangemang”. IOF och SOFT kommer att stötta upp genom tävlingscoacher som supportar brett inom alla delar samt genom extra stöd gällande marknadsföring, sälj samt tv-produktion.

Ansökan och frågor
Intresseansökan skickas till Thomas Almgren, ordförande i Borås GIF. Ansökan behandlas löpande med målsättningen att tjänsten skall vara tillsatt senast 1/3. Det är också Thomas som svarar på frågor.

Thomas nås på This is a mailto link eller 070-496 76 33.

 

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info

Annons