In English
Hoppa till sidans innehåll

Stöd- & projektmedel att söka

03 JUN 2020 10:22
Vad vill er förening utveckla och vara offensiva kring?
Genom idrottens organisation finns flertalet stöd och bidrag att söka och ta del av. Nedan finns samlad information om flertalet av dessa som nu står er till buds!
  • Skapad: 03 JUN 2020 10:22

Nya "Idrottslyftet" via SOFT
Från och med 2020 erbjuds en ny typ av projektstöd för landets idrottsföreningar, Projektstöd Idrottsförening - barn och ungdom. Det nya projektstödet ersätter det tidigare Idrottslyftet som avslutdes den 31 december 2019. Via länken följer en beskrivning av förutsättningarna för Projektstöd Idrottsförening.
Läs mer

Kompensation för Coronakostnader - Nytt, tillfälligt, område för projektmedel
Med anledning av den pågående Coronapandemin med restriktioner som kan påverka barn- och ungdomsverksamheten utökas Projektstöd IF med ett tillfälligt område där det är möjligt för föreningen att ansöka om kompensation för ökade kostander.
Läs mer

Projektstöd till barn- och ungdomsidrott via RF-SISU
Det finns många bra idéer om hur barn- och ungdomsidrotten kan utvecklas i föreningarna i Västra Götaland. För att hjälpa till att göra en del av idéerna till verklighet kan idrottsföreningar söka projektstöd hos RF-SISU Västra Götaland.
Läs mer

RFs Anläggningsstöd
Anläggningsbidraget som går att söka för bl a nyproduktion av kartor är numer en del av Projektstödet.
"RF:s stöd till anläggningar och idrottsmiljöer är en del av Idrottsrörelsens nya stödsystem vars syfte är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7 – 25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten. RF:s stöd till anläggningar och idrottsmiljöer ska bidra till att skapa nya idrottsmiljöer som genererar fler idrottsaktiviteter för barn och ungdomar."
Nedan en länk till det specifika regelverket.
Läs mer (pdf)

Lokalt aktivitetsstöd
LOK-stöd kan sökas av varje idrottsförening, ansluten till något av de specialidrottsförbund som tillhör RF och som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7–25 år. LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott.
Läs mer

Lokala stöd och bidrag
Utöver ovanstående går att undesöka lokala förutsättningar för er förening där ni är verksamma.
- Vad har kommunen för stöd till idrotten?
- Stora banker och försäkringsbolag verkar ibland lokalt för föreningslivet, t ex Sparbanken genom sin stiftelse och Länsförsäkrningar.
- Samverkan med RF-SISU kring utbildning, fortbildning och utveckling av verksamheten ger också möjlighet till ökat stöd för föreningen. Ta kontakt med er förenings Idrottskonsulent på RF-SISU för mer information om möjligheterna.

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info

Annons