In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bertil Åkesson (Västergötlands Orienteringsförbund)

Träningsorientering utan tidpunkt

24 MAR 2020 08:51
Det inkommer en del alldeles utmärkta förslag för hur klubbar kan erbjuda sina och andra orienterare orientering under den här perioden med Corona-restriktioner.
  • Skapad: 24 MAR 2020 08:51

Det finns ju inget hinder till att vara i skogen och springa orientering, tvärt om så uppmanas vi att hålla igång verksamhet och erbjuda motionsaktiviteter. Dock ALLTID med hänsyn till rådande restriktioner och med utgångspunkt att inte bidra till ökad smittspridning.

Nedanstående idé/förslag liknar veckans bana/Motionsorientering och härrör från en mailkonversation mellan SOFT och en aktiv i rörelsen (något modifierat...).

Träningsupplägg
Lägg en vanlig träningsorientering med t ex 6 klasser (färre/fler går så klart fint)
Mycket lätt 2 km
Lätt 2,5 km
Medelsvår 3 km
Medelsvår 5km
Svår 3 km
Svår 7 km

Lägg upp en "AKTIVITETSNAMN" -INDIVIDUELL TRÄNING i Eventor, som innebär att de som vill delta erbjuds att ladda ned valfri bana och printa ut på egen skrivare.
De tar sig sedan, vid valfri tidpunkt, med egen bil, till allmän/markerad parkering och därifrån till en startplats/mål där de springer på egen hand. Inga enheter för start mål eller kontroller, utan bara kontrollmarkeringar/skärmar.
De som vill kan betala t ex 20:- via swish för kartan/träningstillfället.
Det här är ett träningstillfälle, inte någon tävling och inga tider registreras, och alla kör när det passar dom under tex 2-7 dagar.

En ytterligare idé är att lägga in aktiviteten i Livelox.
Trots att inga enheter finns för vare sig start, mål eller kontroller, räknar ändå Livelox ut löptiden, samt sträcktiderna mellan kontrollerna, eftersom den har koordinater på både deltagaren och på kontrollerna och därmed kan avgöra vid vilken tidpunkt deltagaren varit där.

Här finns ett exempel på där många deltagit, men vid vitt skilda tidpunkter – och ändå kan jämföra med varandra:
https://www.livelox.com/Viewer/Veckans-bana-Hellasgarden-090320-230320/Svart?classId=259270

Det finns säkert fler varianter på att genomföra ovanstående och OM du/ni har fina tips att delge, tveka inte utan skriv i kommentarsfältet eller kontakta VOFs kansli så de goda idéerna får möjlighet att spridas.

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner