In English
Hoppa till sidans innehåll

Två toppenhelger stundar

22 APR 2022 11:56
Västgötatoppen för Klubb och Ungdom fortsätter under stundande två helgen med deltävling två och tre. Det är Hjobygdens långdistanstävling den 24 april och Rydboholms medeldistans den 30 april som igår i serierna.
  • Uppdaterad: 22 APR 2022 11:56

Hjobygden 24 april
Näst ut i Västgötatoppen är alltså Hjobygdens tävling på söndagen den 24 april. Där finns startlistan klar och för undomsklasserna D/H14 och D/H16 är det den yngre herrklassen, H14, som samlat störst intresse. Förra året genomförde Hjo sin tävling vid föreningens klubbstugan men i år har man förflyttat sig en bit söderöver till Källebotorp där arenan kommer vara belägen. Det som väntar deltagarna är en måttlig kuperad terräng som består av blandskog med i huvudsak barrskog. Mestadels god framkomlighet utlovas och i området finns ett antal stigar och mindre körvägar förekommer. 

Rydboholm 30 april
Till Rydbolmstävling den 30 maj går det fortsatt att anmäla sig, sista dag för orinarie anmälan är den 24 april. Tävlingen kommer avgöras med arena vid Viskafors fabriker och orienteringsupplevelsen kommer inbegripa en intressant varierad barrskogsterräng där kulturmark nästan helt saknas. Delar av
området som nyttjas omfattar Storsjöns Naturreservat. Kuperingär mestadels måttlig men områden med stark kupering förekommer. Framkomlighet bes´döms vara god även om hyggen och tät skog också förekommer i liten omfattning. 

Efter dessa två deltävlingar väntar nästa omgång den 22 maj då Gällstadbygden arrangerar Sprint DM och Sprintstafett DM. Då blir det även första deltvälingen för i år som inbegriper samtliga klasser, alltså även juniorer, seniorer och veteraner i och med att Mästarserien startar. Serien för Mästare skulle ha inletts med Natt DM den 8 april men den tävlingen ställdes in och kommer nu istället genomföras 30 september, se egen nyhet om detta här.

Om Västgötatoppen

VÄSTGÖTATOPPEN är tävlingsserien för orienterare och orienteringsklubbar i Västergötland. Västgötatoppen startade 2018 och nu är det dags för den fjärde upplagan.

Inför 2022 görs inga justeringar i konceptet utan grundupplägget kvarstår.

Västgötatoppen i korthet:
- Västgötatoppen består av tre olika sammanräkningar, KLUBB, UNGDOM och MÄSTARE
- Det är KLUBB som innebär föreningstävlan där alla poäng räknas och allt ungdomsdeltagande värdesätts högt.
- I KLUBB ingår Ö-klasser och DH10 - DH20 men juniorer (D/H18-D/H20) räknas endast med i KLUBB vid deltävlingar med DM status.
- Även stafetter, DM stafett och DM Sprintstafett, ingår i KLUBB
- UNGDOM har en egen serie individuellt, DH14-DH16
- MÄSTARE är en serie för juniorer, seniorer och veteraner, DH18-DH80, som omfattar de individuella DM-tävlingarna, sprint, medel, natt och lång.

För mer information om Västgötatoppen 2022, dess olika klasser, deltävlingar och regler, se särskild sida här.

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info