In English
Hoppa till sidans innehåll

Utbildningshelgen i Vara ställs in

12 JAN 2022 11:36
Det rådande smittoläget tillsammans med nuvarande restriktioner ligger till grund för Västergötlands OFs beslut att ställa in den planerade Utbildningshelgen i Vara 5-6 februari. Delar av programmet kommer emellertid erbjudas digitalt.
  • Skapad: 12 JAN 2022 11:36

För andra året i rad sätter Coronapandemin käppar i hjulet för Utbildningshelgen i Vara. Västergötlands OF har haft en diskussion kring möjligheterna att genomföra utbildningshelgen coronaanpassat och smittsäkert utifrån rådande läge och nuvarande restriktioner och landat i att det inte är varken rimligt eller lämpligt att försöka samla människor från många olika håll till ett och samma ställe när de flesta råd från mydnigheter och överliggande organisationer går ut på det motsatta. Förbundet har resonerat kring att det eventuellt skulle vara möjligt att genomföra inom ramen för det som nu gäller, med sittande ”publik”, vaccinbevis, utspridda måltider med mera men samtidigt då… är det rimligt? Är det lämpligt?
Dessutom görs ett antagande om att intresset från enskild person för att åka iväg på utbildningar är relativt lågt givet nuvarande smittspridning och restriktioner.

Digitala utbildningar
Dock ställs inte allt in, helt, utan delar ställs istället om. Delar av det utbildningsutbud som RF-SISU bidrar med under helgen kommer att kunna erbjudas digitalt. Det rör utbildningarna:

  • IdrottOnline – admin grund
  • IdrottOnline – avgiftshantering och rapportering av utbildningstimmar
  • Marknadsföring i sociala medier
  • Idrotts- och arbetsfysiologi
  • Kost för idrottare och antidoping

För mer information om tider, kostnad och anmälan hänvisas till RF-SISUs utbildningsportal där dessa kurser inom kort kommer att återfinnas.

I nuläget finns även tankar om att under våren kunna erbjuda delar av övrigt planerat utbildningsprogram, men för nu tas inga beslut om detta då förutsättningarna utifrån pandemirestriktionerna måste förbättras först.

Barn- och ungdomstränarutbildningar
Till sist, en påminnelse om den Ungdomstränarutbildning som planeras i Skövde 18-20 mars.
Och därtill erbjuder SOFT en digital Barntränarutbildning under v8-v13, med sista anmälningsdag den 6 februari.
Två kanonmöjligheter att nyttja!

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info