In English
Hoppa till sidans innehåll

Vägledning föreningsverksamhet

17 MAR 2020 14:28
Nedan finner du och din förening Västergötlands OFs tankar om fortsatt krets-, förenings- och ungdomsverksamhet i lokal regi.
  • Uppdaterad: 17 MAR 2020 11:38

Västergötlands OF styrelse samlades under måndagskvällen till ett ordinarie styrelsemöte. Med den rådande situationen behandlades naturligtvis frågor kring restriktioner och rekommendationer. Styrelsen hänvisar fortsatt till den nyhet som lämnades under fredagen och där länkar till myndigheter och Svenska orienteringsförbundets förtydligande finns.
I tillägg diskuterades emellertid även vägledning för bibehållen verksamhet i närområdet, vilket styrelsen önskar värna.

Vägledning föreningsverksamhet
Under förutsättning att hänsyn tas till av myndigheters, RF-SISU och Svenska Orienteringsförbundets lämnade rekommendationer och restriktioner:

- Genomför gärna träningstillfällen för barn och ungdomar i föreningsregi och/eller kretssamverkan.

- Kretstränaraktiviteter kan fortsätta som planerat

- Undvik moment som innebär att människor vistas fysiskt nära varandra, så som fika, omklädningsrum, aktiviteter (lekar) där individer samlas i "klump", kartgenomgång osv.

- Samlas ute, träna ute, avsluta ute.

- Hantera även möten med varsamhet. Är det nödvändigt att träffas fysiskt? Vilka är deltagarna? Vad har vi för lokaler/utrymmen? Undvik fika.

- Säkerställ möjlighet till god handhygien

- Individer som visar minsta symptom SKALL inte närvara/deltaga.

Särskild hänsyn till äldre
Särskild hänsyn bör fortsatt tas till äldre. En viktig strategi för minskad smittspridning rör just smittspridning till och bland äldre, därav gäller fortsatt VOFs rekommendation att veteranorienteringar inte genomförs.
Däremot uppmanas till fortsatt fysisk aktivitet även bland äldre, men då i annan form, enskilt eller i mycket begränsade sammanhang.
Folkhälsomyndigheten uppger att personer över 70 bör begränsa sociala kontakter tills vidare.

Kreativa lösningar
Det kommer en del kreativa lösningar för att möjliggöra orienterande och t ex kan en lösning med att erbjuda "veckans bana" vara bra.
Genom att skapa en träning och tillgängliggöra den utan angiven tidpunkt ges många tillfälle att delta men kommer göra det enskilt eller i begränsade grupperingar.

Slutligen: Var noga med att konsekvent hålla större fokus på att begränsa smittspridning än maximera möjligheterna till att utöva aktiviteter, även inom angivna ramar. 

 

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner