In English
Hoppa till sidans innehåll

Västergötlands OFs årsmöte genomfört

11 MAR 2022 09:08
På onsdagskvällen den 9 mars samlades ett digert orienteringsgäng på Vara Folkhögskola då det var dags för Västergötlands OFs årsmöte. En hel del avhandlades och Johan Larsson valdes till ordförande för ytterligare ett år.
  • Uppdaterad: 11 MAR 2022 09:04

Årsmöteskvällen inleddes med landgång, kaffe och kaka i folkhögskolans nya matsal. Den samlade skaran förflyttade sig sedan till möteslokalen och hälsades där varmt välkomna av sittande ordföranden Johan Larsson.

Innan själva årsmötesförhandlingarna passade även Västergötlands OFs kansli att informera en del om vad som är på gång i verksamheten och skicka med en del tips hem till föreningarna. Det rörde sig om bla om vilka sastningar förbundet driver och vilken verksamhet som erbjuds för aktiva.

Kansliet gav även information om de föreslagna årsavgifterna innan det var dags för diverse prisutdelningar. Skogsflickornas pris för 2020 tilldeledes Alma Hjertberg, Hestra IF och för 2021 delade systrarna Lisa och Erika Åkesson som tävlade för Markbygdens OK det gågna året. Skogskarlarnas ungdomspris delades det också och tilldelades Liam Hogedal, Vänersborgs SK och Albin Sundström som tävlat för Hestra IF. Skogskarlarna resestipendium och ledarstipendiet delades emellertid inte ut då inga sökande/nominerade fanns.
Av dessa pristagare var Liam Hogedal den som hade möjlighet att närvara och han tog emot sitt pris av Skogskarlarnas talman Ulf Johansson.
DSC_0002.JPG

Några som också prisades var 2021 års DM-arrangörer som förärades med var sina diplom.
DSC_0003.JPG

Därefter var det dags för årsmötesförhandlingar och Johan Larsson öppnade mötet. Röstlängden fastställdes till 24 ombud och efter ytterligare ett par inledande punkter valde mötet Lennart Karlsson till mötesordförande och Annika Repo Wallman till sekreterare.

Årsmötet flöt sedan på i sedvanlig ordning. Verksamhets-, förvaltnings- och revisionsberättelse föredrogs och revisorernas berättelse tillstyrkte styrelsens arbete och redovisning för året. Mötet beslutade om ansvarsfrihet för styrelsen för det gångna verksamhetsåret.

Även förslag och motioner som inkommit för förbundsmötet 2022 behandlades av årsmötet. Av de tolv inkomna motionerna utövades röstning vid två av dem, men vid samtliga resulterade det i att gå på styrelsens föreslagna yrkande.

Mötet beslutade därefter att fastställa budget och verksamhetsplan för innevarande år samt föreningarnas årsavgifter enligt styrelsens förslag.

Och, vad är ett årsmöte utan val? Så klar ska det väljas personer till diverse poster. Det här året var det en ur styrelsen som valt att lämna, sekreteraren Sofia Gumaelius. Till ordförande omvaldes Johan Larsson, OK Skogshjortarna som fick ta klubban ifjol. I styrelsen gjordes en del rokader där Emma Kindbom nu är ordinarie ledamot och luckan efter Sofia täcktes av Clara Jacobsson, Tidaholm, som går in som ny suppleant. 

Mötet gav även styrelsen i uppdrag att utse delegater till DFs stämma och förbundsmötet.

Inga övriga frågor behandlades och mötesordföranden lämnade klubban till Johan Larsson som avslutade mötet. 

Johan Larsson tackade för fortsatt förtroendet, och den övriga styrelsen och personalen för det gågna året. 

Därpå följde avtackning av Sofia som dessvärre inte kunde närvara. Den välförtjänta guldtermosen mottogs av Nina Gumaelius för leverans till dottern vid senare tillfälle.

Ovanstående är ett referat från årsmötet för mer information hänvisas till årsmötesprotokollet som kommer ut så snart det är klart. Alla årsmöteshandlingar finns samlade här.

Västergötlands OFs styrelse och kansli tackar distriktets föreningar, aktiva, ledare och funktionärer för det gångna året och ser med glädje fram emot orienteringssäsongerna under det innevarande.


Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info