In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Sundmark

Västsvensk MTBO-cup startas

25 APR 2019 15:06
För att skapa ett intresse och möjliggöra utveckling av MTB-O-sporten förutsätts att det finns fler arrangemang som kan locka nya utövare. Nu startar MTBO entusiaster i vår region upp en Västsvensk MTBO-cup.
  • Uppdaterad: 25 APR 2019 15:06

Det finns ett gäng västsvenskar som provat på och tävlat i skiftande omfattning i MTB-O. En av dem är Kjell Einarsson, OK Skogshjortarna som i dialog med flera skissat fram en serie mindre tävlingar här i Västsverige. Serien har givits namnet Västsvenska MTB-O-cupen. Planen är att det ska erbjudas tre-fyra arrangemang under maj-juni och lika många under hösten och även om det fattas arrangörer för ett par tillfällen drar nu cupen igång, med start den 8 maj i Ulricehamn.

De fastställda arrangemang som ingår är:
Onsdag 8 maj: Ulricehams OK
Onsdag 22 maj: OK Skogshjortarna
Onsdag 5 juni: IK Ymer
Tisdag 13 augusti: Trollhättans SOK

Vid varje tillfälle ska det erbjudas fyra banor som fördelas på följande sju klasser:
Lång Herrar, Lång Damer, Mellan Herrar, Mellan Damer, Kort Herrar, Kort Damer samt en enkel Prova på bana som är gemensam för damer och herrar. Vid ev. sprintdistans kan det blir tal om två till tre banor. Mer information finns i respektive inbjudan.

Valet av distans/banlängder är upp till varje arrangör beroende på tillgängliga områden och kartor, men tanken är att det ska vara olika då det är än roligare med lite variation. 

Arrangemangen finns i Eventor som Närtävlingar där inbjudan och resultatlista kommer laddas upp.
Huruvida det blir en sammanlagd resultatlista, för hela cupen, är i nuläget oklart men det funderas kring en typ av poängberäkning.

Västsvenska MTB-O-cupen är mest tänkt som en typ av träningsserie med relativt enkla arrangemang, och även om det finns riktlinjer och anvisningar att förhålla sig till poängteras vikten av att skapa fler tillfällen för MTB-O. Det är tillfällena i sig som är det primära, att få till en serie arrangemang. 

Maila gärna frågor och/eller synpunkter till nedanstående och om ni kan tänka er att fixa ett MTB-O arrangemang till hösten, eller nästa år så är det också mycket uppskattat.
Kjell Einarsson, 0705-29 09 35
This is a mailto link 

Hans Kööhler, 070-2179418
This is a mailto link

Till sist också en notis:
Som ni kanske noterat arrangeras följande två tävlingshelger för MTB-O i Västsverige, med komplett klassindelning, som ingår i Svenska Cupen för eliten:

1-2 juni: Tolereds AIK i Tuve på Hisingen
17-18 augusti: Tidaholms SOK Sisu.

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner