In English
Hoppa till sidans innehåll

VOF söker utbildare

12 JUN 2022 09:23
Nu finns en ny möjlighet att utbilda sig till utbildare för att sedan vara kursledare för den nya Introduktionsutbildningen för orienteringstränare IUT. Västergötlands OF söker dig som kan vara intresserad av att utbilda andra. Ta gärna chansen!
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2022 09:23

Introduktionsutbildningen för orienteringstränare är en ny utbildning och introduceras under första halvåret av 2020. Utbildningen genomförs i ett varierat lärande med egen inläsning och en utbildningsdag där teori och diskussioner varvas med praktiska övningar.

När SOFTs tränarutbildningsprogrammet är fullt utbyggt kommer det att finnas tre olika steg där varje steg är riktat till tränarskap för följande tre målgrupper: barn upp till och med 12 år, ungdomar 13-16 år respektive juniorer och seniorer.

Men allra första steget är denna introduktionsnivå som lämpar sig för den som aldrig varit ledare inom orientering. Den är dock inte obligatorisk för att gå nästa steg som är grundutbildning. Introduktionsutbildningen arrangeras i orienteringensdistriktens (OF) regi med av SOFT framtaget innehåll och av SOFT licensierade utbildare. 

Västergötlands OF har i nuläget en licensierad utbildare och ett första utbildnigstillfälle planeras till hösten 2022. MEN nu söks alltså efter fler utbildare!

Bli utbildare
Förhoppningsvis är du en av dem som kan vara intresserad av att utbilda andra ledare och för att bli utbildare genomgår man själv en utbildning(!). Nästa tillfälle för sådan utbildning är i Falköping den 23-25 september och det vore både kul och önskvärt om det kunde vara ett gäng västgötska utbildare med på den. 
Att vara kursledare på IUT är ett arvoderat uppdrag.

Har du intresse, funderingar eller frågor, tveka inte utan kontakta kansliet. 
Magnus Sundmark, This is a mailto link, 0725-447736.

Mer om hela träningarutbildningsprogrammet finns på SOFTs utbildningssida
och här finns en direktlänk till kursbeskrivningen för IUT. 

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info