In English
Hoppa till sidans innehåll

Måndag

20 JUN 2016 23:40
En dag full av träning i Hökensås fina terräng samt en föreläsning med Johanna Öberg och Sara Hagström som var mycket givande.
  • Uppdaterad: 21 JUN 2016 09:48

Dagen startade med att vi gick upp ca 06:30 det var jätte jobbigt för vi hade inte kunnat sova så mycket i natt. Sen tog vi på oss och packade de sista innan vi gick ner och åt frukost frukosten var god sen hade vi också morgon gympa.

Efter vi hade ätit tog vi våra packade ryggsäckar och gick dit vi skulle samlas för att gå till starten. De var svårt och förstå oss på köerna och vart vi skulle lägga våra väskor. Vi startade och det gick bra. Vi hade momentorientering det var kul men lite svårt för vissa . Vi hämtade väskorna och gick och badade där vid TC och åt lunch.

(Skrivet av lag Madagaskar som består av Ida Holsten Hestra IF, Katrin Asplund Kungälvs OK, Albin Genberg Ulricehamns OK, Victor Beischer IK Uven, Curt Nordgren Gällstadbyggdens SOK och Hugo Bremer Mariestads FK)

 

Efter förmiddagens träning var det bad för de som ville. Det var inte jättemånga som badade men de som badade tyckte det var ganska kallt.

Efter bad och mat var det dags för träning det var en förlängd medeldistans. Först tog det tid innan man fick starta, det berodde på att alla enheter inte var utsatta och för att det var ett jordgetingbo vid en av kontrollerna. Banan tog oss nästan hela vägen till campingen. Sista biten ficka man gå. Efter träningen var det vila för de flesta var trötta.

 Efter vilan var det mat och efter det var det en föreläsning av Johanna Öberg och Sara Hagström. Det tog lite drygt en timme. Men det var mycket informativt. Man fick bra tips och idéer om att utveckla sin kunskap om orientering.

Sedan var det kvällsfika med mackor och O’boy. Dagens VM-Soffa bestod av spex, information om morgondagen och tävlingar mellan ledare och deltagare.

En höjdpunkt under dagen var utdelningen av killerlapparna.  

(Skrivet av laget Laos som består av Olle Melén Trollhättans SOK, Vera Wallin Falköpings AIK OK, Alva Svärdhagen Lidköpings VSK, Philip Viberg Ryda SK och Hjalmar Käll IK Gandvik)

 

Och en sista hälsning från våra föreläsare

Hej O-Campbloggen! Idag berättade vi i vår presentation ”Från O-Campdeltagare till JVM-guldmedaljörer” om hur vi tränar, förbereder oss och utvärderar ett JVM, samt hur det är att vara på ett JVM.
Vi visade även bilder och gav tips om att
• Fundera över ditt mål med orienteringen
• ”det man tränar blir man bra på”
• Inte ge upp om man blir skadad (annan träning är också bra)
• Utvärdera era O-Campträningar med vad ni gjort bra och vad ni vill göra bättre till nästa gång.
• Alla är inte likadana och saker fungerar olika bra för olika människor (känn efter vad som är bra för dig)
• Berätta för andra hur du vill ha det innan/efter tävling.
HA ROLIGT OCH NJUT AV O-CAMP! Kramar Johanna och Sara

Skribent: Linn Eriksson
Epost: Adressen Gömd

https://www.falkopingsmejeri.se/


http://www.frebaco.se/


 

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner