In English
Hoppa till sidans innehåll

Föreningsutveckling


Ta tillfället att utveckla föreningen och verksamheten!
Anmäl er gärna flera från vardera förening för att under lördagen inspireras kring föreningsutveckling och tankar om bredare verksamhet och breddaktiviteter. Under söndagen ges möjlighet för föreningen att lära sig om och komma igång med den nya webportalen, hitta.orientering.se

Västergötlands OF driver ett breddorienteringsprojekt där ett flertal föreningar medverkar. I projektet fokuseras mycket av engagemanget på att "växa genom att attrahera fler"  genom bredare verksamhet.
Ett led i detta är också att bli vassare på att kommunicera, informera och marknadsföra föreningen och dess aktiviteter.

Se därför även Tema kommunikation och Tema IdrottOnline,  som är två prioriterade spår för föreningar som vill utvecklas.

Till anmälan

Programmet för föreningsutveckling

Lördag 31 januari
09.00 - 12.00
Inspiration för föreningsutveckling
13.00 - 17.00

Bredare förening och breddaktiviteter

Söndag 1 februari
09.00-12.00
Kom igång med hitta.orientering.se
13.00-16.30
Hitta.orientering.se - Workshop

Kursbeskrivningar föreningsutveckling

Inspiration för föreningsutveckling
Utbildningen kan väljas fristående eller, med fördel i kombination med eftermiddagspasset "Bredare förening och breddaktiviteter". 

Passet syftar till att inspirera föreningar, ledare och funktionärer till att, genom små steg, nå en förändring och förbättring av verksamheten. Siktet är inställt på en bredare verksamhet med större engagemang och delaktighet. Under passet ges utrymme för kursdeltagarna att hitta sin föreningsutgångspunkt och finna områden i vilka utveckling som ger snabba resultat enklast kan ske. 

Utbildare: Magnus Sundmark

Bredare förening och breddaktiviteter
Utbildningen kan väljas fristående eller som fortsättning på "Inspiration för föreningsutveckling" som ges på förmiddagen. Under passet sker en genomgång av de breddprodukter som finns tillbud och, inte minst, hur ni i er förening kan nyttja dem framgångsrikt. Detta både för rekrytering och som behållafaktor i er verksamhet. Under utbildningen ges även utrymme för er förening att utarbeta de första stegen för en bredare förening. 

Utbildare: Magnus Sundmark

Kom igång med hitta.orientering.se
Den här utbildningen är till för de föreningar som vill anamma de nya möjligheter som utvecklingen av vår idrott erbdjuder. Hitta.orientering.se är en ny webbportal som samlar orienteringsrörelsens klubbar, kartor och aktiviteter. Portalen kommer också vara en central plats i den nationella breddsatsning som Svenska Orienteringsförbundet startar vid årsskiftet 2015. 

Uppmaningen till er förening är. Här bör ni vara med! Haka på tåget nu när det kör, tillsammans kan vi nå långt större framgång. 

Under den här utbildningen lär sig deltagarna vilka möjligheter och funktioner portalen innehåller och får även prova på att göra en del justeringar för din egen förenings räkning. Den här förmiddagen kombineras dock med stor fördel med den workshop som erbjuds under eftermiddagen. Då ni får möjlighet att under överseende och stöd komma på plats på hitta.orientering.se med föreningens egna material.

Inga förkunskaper krävs, men viss datorvana är en stor fördel.

Utbildare: Ej fastställt (141118)

Hitta.orientering.se - Workshop
Den här utbildningen är till för de föreningar som under överseende och stöd vill komma på plats med föreningens egna material på hitta.orientering.se.

Under passet ska föreningens klubbstuga, kartor och eventuella klara aktiviter in på portalen. Därutöver ingår även klargörande för hantering av behörigheter i systemet. 

Hitta.orientering.se är en ny webbportal som samlar orienteringsrörelsens klubbar, kartor och aktiviteter. Portalen kommer också vara en central plats i den nationella breddsatsning som Svenska Orienteringsförbundet startar vid årsskiftet 2015. 
Uppmaningen till er förening är. Här bör ni vara med! Haka på tåget nu när det kör, tillsammans kan vi nå långt större framgång. 

Förberedelser: Kursdeltagarna kommer erhålla ett mail ca 10 dagar före utbildningen där det framgår vilka data, filer och vilken information samt behörigheter som behöver skaffas och/eller tas med.

Förkunskaper: Deltagande på förmiddagens "Kom igång med hitta.orienteirng.se är att föredra

Utbildare: Ej fastställt (141118)

 

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:35 Skribent: Magnus Sundmark

Kontaktinfo:

Bohuslän-Dals OF
This is a mailto link
svenskorientering.se/bohuslandal
Tfn.  0520-656190

Göteborgs OF
This is a mailto link
svenskorientering.se/goteborg
Tfn. 031-256020

Västergötlands OF
This is a mailto link
svenskorientering.se/vastergotland
Tfn. 0725-447736

Annonsyta

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Annonseringsyta: