In English
Hoppa till sidans innehåll

Banläggning


Under utbildningshelgen finns ett smakfullt smörgåsbord för den som vill stilla sin orienteringshunger med banläggning. Under lördagen den 4 februari erbjuds Banläggningsutbildning i både steg 1 och steg 2 och under söndagen finns möjligheten att förkovra sig i banläggningsstödet i OCAD, dels grundläggande kring funktionaliteten och även mer specifikt för nyttjande av programmet för att göra teknikövningar och hantering av stafetter.

Banläggningsprogrammet under utbildningshelgen

Lördag 4 februari
09.00 -17.00
Banläggning steg 1
Banläggning steg 2

Söndag 5 februari
09.00-12.30
Banläggning i OCAD

13.30-16.30
Banläggning för stafetter och teknik i OCAD 

Till anmälan

Kursbeskrivningar

Banläggning steg I
Utbildningen ger grundläggande kunskaper i banläggning och fokus sätts på nivåerna grön-gul. Ger deltagarna banläggarkort 1 med rätt att lägga banor på nationella tävlingar utan elitklasser.
Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs men det är en fördel om man har provat att lägga banor till klubbarrangemang eller liknande.
Kurslitteratur: Det har helt nyligen kommit en ny banläggarbok. Den har ett nytt upplägg och är uppbygd som ett banläggningsprojekt och tar dig steg för steg igenom uppdraget som banläggare för en tävling. Det går att använda den gamla, men det rekommenderas att införskaffa den nya antingen på egen hand via Idrottsbokhandelns orienteringsavdelning eller beställa den i samband med anmälan till kursen. 

Utbildare: Magnus Södervall

Banläggning Steg II
Utbildningen ger fördjupade kunskaper i banläggning och fokus sätts på nivåerna orange-svart, men även banläggning för nivåerna grön till gul behandlas. Ger deltagarna banläggarkort 2 med rätt att lägga banor på nationella tävlingar med elitklasser.
Förkunskaper: Kunskaper motsvarande Banläggning Steg 1 krävs. 
Kurslitteratur: Det har helt nyligen kommit en ny banläggarbok. Den har ett nytt upplägg och är uppbygd som ett banläggningsprojekt och tar dig steg för steg igenom uppdraget som banläggare för en tävling. Det går att använda den gamla, men det rekommenderas att införskaffa den nya antingen på egen hand via Idrottsbokhandelns orienteringsavdelning eller beställa den i samband med anmälan till kursen. 

Utbildare: Lennart Hålsjö

Banläggning i OCAD
Utbildningen ger grundläggande kunskap om hur banläggningsverktyget i OCAD fungerar. Kursen följer de steg som behöver göras för att skapa ett banläggningsprojekt för tradiotionella banor till ett tränings- eller tävlingsarrangemang. Allt från uppstart av banläggningsprojektet till utskrift av färdiga banor.
Material/Förberedelser: Deltagarna ska ha med sig egen dator med installerad programvara lägst OCAD11/OCAD11 CS, eller Trailversionen (gratis 21 dygn) som har alla funktioner, men är starkt begränsad i antalet banläggningsobjekt. Det går bra att dela dator med en kompis, men max två per dator.
Förkunskaper: Grundläggande datavana krävs och förkunskaper motsvarande banläggning steg 1 är önskvärt.

Utbildare: Bertil Åkesson

Banläggning för stafetter och teknikövningar i OCAD
Utbildningen ger deltagarna konkreta tips och idéer om hur OCAD kan användas för att enkelt göra teknikövningar. Kursen bygger på den anpassade symbolpalett som tagits fram för att förenkla arbetet med att göra teknikövningar med tillhörande manual. Vidare behandlas även stafettbanläggning under kursen. Under kursen ges också utrymmer för erfarenhetsutbyte.
Material/Förberedelser: Deltagarna ska ha med sig egen dator med installerad programvara lägst OCAD11/OCAD11 CS. Det går bra att dela dator med en kompis, men max två per dator.
Förkunskaper: Datavana och viss erfarenhet av OCAD är önskvärt.

Utbildare: Bertil Åkesson

 

Uppdaterad: 16 DEC 2016 15:38 Skribent: Magnus Sundmark

Kontaktinfo:

Bohuslän-Dals OF
This is a mailto link
svenskorientering.se/bohuslandal
Tfn.  0520-656190

Göteborgs OF
This is a mailto link
svenskorientering.se/goteborg
Tfn. 031-256020

Västergötlands OF
This is a mailto link
svenskorientering.se/vastergotland
Tfn. 0725-447736

Annonsyta

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Annonseringsyta: