In English
Hoppa till sidans innehåll

Hitta teknik- och tjänsteanvisningar


Det finns mycket teknik och många tjänster att använda både som ledare och tävlingsarrangör inom orienteringen. Den här sidans syfte är att lättare hitta anvisningar för dessa. Klicka på länkarna så kommer du till manualerna. Ett klick på ikonen leder till mer allmän info om respektive produkt/tjänst.

 


Eventor 

Eventor är Svenska Orienteringsförbundets centrala IT-system, som bland annat hanterar tävlingskalender, anmälan, resultat och rapportering.

Guide: Lägga till och administrera en tävling

Guide: Administrera klubbaktiviteter

Eventor

 


Omaps

Omaps är Svenska Orienteringsförbundets databas för orienteringskartor.Föreningen kan efter uppladdningen göra kartdata tillgängligt för andra kartbaserade tjänster.

Lägga in kartor i Omaps

 


Livelox

Livelox är ett analysverktyg för orientering. Företaget Knowit Uppsala AB står bakom tjänsten i samarbete med Svenska Orienteringsförbundet och O-Ringen. Idén är att det ska vara enkelt att visualisera GPS-spår och vägval på en karta.

Lägga in kartor

Lägga in banor

 


Hitta Orientering

Hitta orientering är Svenska Orienteringsförbundets satsning på att tillgängliggöra orienteringsupplevelser digitalt.

Guide för att ladda upp produkter

 

 


Naturpasset

Alla områden runt om i landet registreras i tjänsten Naturpassområden. Många av deltagarna använder tjänsten för att se vilka områden som finns, var de kan köpa paketen samt hur länge kontrollerna sitter ute.

Registrera områden och redovisa sålda paket

 


Winsplits

WinSplits Online är en webbaserad informationstjänst för visning av sträcktider från orienteringstävlingar.

Överföringen av sträcktiderna sker automatiskt när resultaten laddas upp på Eventor. Dock inte vid stafetter, då sträcktiderna måste laddas upp manuellt på WinSplits Online.

Ladda upp sträcktider

 


SportIdent

SportIdent är i dag det ledande stämplingssystemet inom orienteringen i Sverige.

Avläsning av SI-pinnar med kontrollenhet
Vid ett mindre arrangemang kan det vara smidigt att slippa att ta med sig en dator ut i skogen för att läsa ur SI-pinnar. Särskilt vid stora startdjup eller flera mål. Det enda som behövs är en vanlig SI-enhet som programmeras som en avläsningsenhet.

 


Onlinekontroll (ROC)

För att överföra stämplingar i skogen till målet finns en utrustning som bygger på en RaspBerry Pi enkortsdator. Här finns information om hur man bygger den och programvara till den. 

Hårdvara

Download

 


Liveresultat

Liveresultat används vanligen vid stora tävlingar där elitklasserna har flera radiokontroller. Men det kan även vara intressant att publicera sluttiderna vid mindra tävlingar, utan att behöva några radiokontroller.

Guide Liveresultat

 


OLA

OLA är svensk orienterings kostnadsfria tidtagningsprogram som hjälper arrangören med det administrativa under en tävling. Det gäller allt från inkomna anmälningar från Eventor, banor, klasser, lottning osv till registrering av löpare i mål, speakerbevakning mm och slutligen resultatlista, sträcktider och presslistor.

Installationsguide

FAQ-guide OLA 

FAQ Fågor för OLA

OLA-forum i Eventor

 


MeOS

MeOS används för att administrera orienterinsträning och tävling.  Programmet hanterar anmälningar, startlistor, banor, gafflingar, lottning, stafett och patrull, tidtagning, resultat, speakerstöd med mera.

MeOS kan användas för mycket enkla arrangemang utan något som helst förberedelsearbete, eller för större arrangemang i nätverk med många datorer.

MeOS Dokumentation

 


GPS

På Team Sportia Leauge-tävlingarna används Västergötlands OFs GPSer som är av modellen Igot-U GT-120. En mycket enkel GPS som även kan hyras av föreningar till klubbaktiviteter.

Manual Igot-U GT-120

Handhavande av GPSer på Team Sportia Leauge

Hyra GPS


GPS Analys (QuickRoute)

QuickRoute är ett datorprogram för Windows som passar in en rutt från en GPS-enhet, till exempel en GPS-klocka, till en orienteringskarta sparad som en bildfil. Syftet med QuickRoute är att det ska vara snabbt och enkelt att göra inpassningen av rutten på kartan.

Funktioner i QuickRoute

Ladda ner installationsfiler för QuickRoute

 

 

Uppdaterad: 25 JUL 2017 09:57 Skribent: Bertil Åkesson
E-post: This is a mailto link

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info