In English
Hoppa till sidans innehåll

ÖM Trail & ÖM Hittaut


Här nedan och på underliggande sidor finner du som arranggör stöd, tips och riktlinjer för arrangerandet av de öppna motionsklasserna Trail som rekommenderas för samtliga arranggörer i Västergötland.
Information om klassen Öppen Hittaut, finns också nedan och kan användas av de föreningar som så önskar.

Marknadsföring
Som stöd för marknadsföring av dessa två klasser lokalt och till målgruppen nya orienterare finns nedanstående material. Vill ni ha detta till er tävling kontaktar ni kansliet som gör nödvändiga justeringar och anpassningar och levererar nya orgnial till er.

Exempel på marknadsföringsmaterial (görs om till info om enbart trail 2017)
Affisch
Flyer
Webbanner 

Logos
Öppen motion Trail
Öppen motion Hittaut 

 

Information om Öppen motion Trail

Inga konstigheter. Öppen motion Trail ska vara en bana med vit svårighetsgrad och kan erbjudas i företrädelsevis två längder, kort och lång, men alternativ finns för medel och sprint tävlingar. Se beskrivning nedan.

Trail Kort utgörs med fördel av vanliga ÖM 2 som ska vara 4 km vit bana.

Trail Lång ska vara 9-10 km och vit.

Trail Mellan är ett alternativ främst för medeldistansarrangörer som har svår att få till en Trail Lång i sitt tävlingsområde, men som får användas av alla arrangörer. Banan ska vara 6 km och vit.

Trail Sprint är ett alternativ endast för sprintdistansarrangörer. Banan ska vara 4-6 km och vit. Tänk på att ha färre kontroller än en traditionell sprintbana.

Alla arrangörer, oavsett tävlingskategori, bör sträva efter att erbjuda en, två eller tre av dessa klasser vid sitt arrangemang.  

Information om Öppen motion Hittaut 

Intresset för konceptet hittaut sprids till allt fler orter och kommer nu även att finnas på våra tävlingsarrangemang. Klassen heter Öppen Motion hittaut och är alltså en öppen bana som kan köpas på plats. 

Den som deltar i Öppen Motion hittaut får en karta med 20-40 kontroller med olika svårighet. Kontrollringarna på kartan har olika färger efter vilken svårighet de har, grön för de lättaste och sedan med stigande svårighet gul, röd och svart.

Om möjligt erbjuds start vid arenan. Kontrollerna får tas i valfri ordning och man väljer själv hur många man vill besöka. Det finns ingen tidtagning, men en tidpunkt som man senast ska vara tillbaka meddelas.

För arrangören innebär det inget arbete med att sätta ut extra kontroller, men kartan behöver anpassas för att få olika färg på kontrollringarna, kontrollangivelse i klartext mm.

Det finns därför en manual framtagen som beskriver hur man kan gå tillväga för att anpassa kartan, samt en symbolpalett till OCAD för att förenkla detta arbete.

Manual för att göra en hittautkarta i samband med en orienteringstävling

OCAD-symboler till hittaut

Uppdaterad: 26 MAR 2020 15:15 Skribent: Magnus Sundmark

Vill du annonsera här? 

O-CAMP LOGOTYP.png

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info