In English
Hoppa till sidans innehåll

Teknik


Att arrangera en tävling idag innebär utnyttjande av en ganska stor mängd tekniska hjälpmedel.

Från att tävlingen läggs upp i Eventor, Svenska Orienteringsförbundets centrala IT-system, som bland annat hanterar tävlingskalender, anmälan, resultat och rapportering, till den enskilda löparens stämpling vid en kontroll är det en rad tekniska hjälpmedel som måste utnyttjas och hanteras. Förutom Eventor, som är den centrala delen i Svenska tävlingsarrangemang, skall arrangören tillhandahålla elektronisk stämpling och kartor för de tävlande samt med hjälp av datorer och ett tävlingsadministrativt IT-system producera startlistor, kontrollera att löparen stämplat rätt, sköta tidtagning och producera resultat på tävlingsarenan och på nätet i Eventor.

 

IT-pool

senast uppdaterad 2018-05-14

Västmanlands OF innehar idag en pool med nätverkskomponenter och datorer med installerade programvaror för att kunna hantera en normalstor tävling (1000 deltagare). I Västmanland används SOFTs tävlingsadministrativa system OLA som "kostnadsfritt" får utnyttjas av klubbarna.

Aktuell installerad OLA version: 5.5.0-13

VOFs IT-pool består 9 datorer samt nätverksswitchar, nätverkskablar, skrivare, resulattskärmar och ROC-ar.

Ytterligare 2 datorer äldre "utrangerade" datorer finns att tillgå - dessa kan användas till mindre prestandakrävande funktioner.

 

Övrig utrustning

senast uppdaterad 2014-02-12

Förutom den utrustning som ingår i poolerna ovan finns en hel del annat tekniskt material som utnyttjas vid tävlingsarrangemang (stämpelbrädor, startklockor, tält, sträcktidsskrivare, utrustning för radiorapportering m.m.). Listan "Övrig utrustning" är ett försök att sammanställa material som finns ute i klubbarna och som kan lånas eller hyras av tävlingsarrangörer

Tidigare förde också VOF en lista på klubbarnas innehav av SI-utrustning. P.g.a. svårigheter/intresse i klubbarna att hålla denna uppdaterad, har detta dokument nu tagits bort. Norrklubbarna (Hedströmmen, Fagersta, Norberg och Sala) håller fortfarande en lista över dessa klubbars innehav. Vid intresse kontakta Åke Larsson, OKH. 

 

Kontaktpersoner

senast uppdaterad 2017-10-15

Listan innehåller kontaktuppgifter för materialansvariga i respektive klubb. 

Uppdaterad: 14 MAJ 2018 10:01 Skribent: Åke Larsson
E-post: This is a mailto link

 


FB-VOF-Right

Postadress:
Västmanlands Orienteringsförbund
Åke Larsson, Diktäppevägen 13
734 36 Hallstahammar

Kontakt:
Tel: +46705882733
E-post: kontakt@vastmanlands...

Se all info