In English
Hoppa till sidans innehåll

TV: DAMERNA SKRÄLLDE SIG TILL SILVER

16 APR 2014 13:42
Lilian Forsgren, Karolin Ohlsson och Alva Olsson slog till med en av EM:s absolut största skrällar när de tog silver i stafetten: "Det är svårt att förstå vad som hänt", säger silvergänget.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:27

En timme senare följde de svenska damerna upp med att ta ett silver. Och det var det svenska andralaget som gjorde det. Två av deltagarna, Karolin Ohlsson och Alva Olsson, fick besked om att de skulle springa i morse. Detta sedan Tove Alexandersson och Maria Magnusson var krassliga.
Lilian Forsgren såg till att ge det blågula laget en perfekt start:
- Jag skötte verkligen min orientering och brydde mig inte om de andra. Jag var lite avvaktande i början av loppet, men jag gjorde inga misstag på hela banan, säger Forsgren.
Karolin Ohlsson fortsatte på bästa sätt:
- Jag var glad att bara få vara med och springa, och när Lilian gav oss den starten var det bara att hänga i. Jag tycker att jag höll ihop orienteringen på ett bra sätt hela vägen. När jag fick ryggen på Schweiz och Ukraina var det bara att bita ihop, skrattar Ohlsson.
Och ut på den sista sträckan gav sig Alva Olsson med absolut tätkontakt:
- Jag fick ett väldigt bra utgångsläge. Planen var att bara kämpa och hålla i min orientering. Jag gjorde en liten miss på den första kontrollen efter varvningen och då såg jag att de andra närmade sig. Men på väg mot den sista kontrollen kände jag att det skulle räcka till silver, säger en jublande glad Alva Olsson.
Guldet gick till Schweiz och Judith Wyder som därmed grejade sitt tredje guld i EM.
Förstalaget med Lina Strand, Helena Jansson och Lena Eliasson fick inte alls till det och slutade sexa efter en stark avslutning.
Detta betyder att Sverige lämnar EM i Portugal med sex medaljer, två av varje valör.

Damer: 1) Schweiz (Julia Gross, Sabine Hauswirth, Judith Wyder), 1.33.00, 2) Sverige 2 (Lilian Forsgren, Karolin Ohlsson, Alva Olsson), +1.40, 3) Ryssland, +1.52, 6) Sverige 1 ( Lina Strand, Helena Jansson, Lena Eliasson), +2.53.

Skribent: Mårten Lång
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons