In English
Hoppa till sidans innehåll

TV: GULD I HERRSTAFETTEN

16 APR 2014 16:38
Det blev en gyllene avslutning på orienterings-EM. Trion Jonas Leandersson, Fredrik Johansson och Gustav Bergman vann stafetten. "Helt underbart", jublar guldtrion.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:27

Sverige tog sitt andra guld i orienterings-EM i Portugal. Och det var sprintsegraren från i söndags, Jonas Leandersson, som sprang startsträckan:
- Jag gjorde ett litet misstag till den tredje kontrollen, sedan fick jag ägna mycket krut på att springa ikapp. På slutet kunde jag täppa igen luckan fram till täten och det kändes väldigt skönt, säger Leandersson som skickade ut Fredrik Johansson på andra sträckan.
- Jag strulade också till det till det på trean. Men jag är nöjd med att jag höll ihop loppet hela vägen in efter det, säger Johansson.
Efter två sträckor växlade Sverige 1.20 minuter från täten. Men lagen i ledning bommade rejält redan tidigt och Gustav Bergman gick loss tillsammans med tjecken Jan Prochazka.
På den sista slingan var det en ren duell, och där var Bergman starkast:
- Det är lätt att bli övertaggad när man kommer in här och får besked i ledningen. Jag bestämde mig för att ta det lite lugnt för att släppa upp tjecken, men han kom egentligen aldrig förbi. Hela den sista slingan låg han 15-20 meter bakom.

Hur var upploppet?
- Det enda jag tänkte på var att inte halka. Jag visste att det var klart om jag inte skulle göra det. Det var underbart att få jubla tillsammans med mina lagkamrater, säger Gustav Bergman.
Det svenska andralaget med Jerker Lysell på slutsträckan (Oskar Sjöberg och William Lind sprang de två första) var verkligen med i medaljjakten. Men halvvägs in på slutsträckan gjorde Lysell en liten miss och där försvann de chanserna. Laget slutade femma.

Herrar: 1) Sverige (Jonas Leandersson, Fredrik Johansson, Gustav Bergman), 1.48.27, 2) Tjeckien, +0.04, 3) Frankrike, +1.12, 5) Sverige 2 (Oskar Sjöberg, William Lind, Jerker Lysell), +1.33.

Skribent: Mårten Lång
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons