In English
Hoppa till sidans innehåll

Ändringar i Svenska Cupen i mountainbikeorientering

07 APR 2021 08:30
Den andra och tredje deltävlingen i Svenska Cupen i mountainbikeorientering utgår och premiären i Eskilstuna flyttas framåt i tiden.
  • Uppdaterad: 07 APR 2021 08:30

Svenska Cupen i mountainbikeorientering var tänkt att inledas med en sprint och en medeldistans i Eskilstuna den 8-9 maj. De tävlingarna skjuts nu framåt i tiden till den 29-30 maj. Den helgen skulle egentligen omgång två avgöras i Tranemo, men de tävlingarna utgår. Detta eftersom OK Tranan inte får tillgång till önskade tävlingsområden. Svenska Orienteringsförbundet hoppas och tror att OK Tranan kommer tillbaka och kan arrangera en omgång i Svenska cupen nästa år istället.

Bakgrunden till att premiären i Eskilstuna flyttas framåt i tiden stavas corona. Ju längre tid som går, desto större är chansen att begränsningarna på grund av pandemin kommer att ha lättat. Målsättningen är att ha fullständiga klasser i Eskilstuna men då krävs mildare restriktioner.

Eventor kommer inom kort att uppdateras avseende förändringarna ovan.

Elittest 8-9 maj i Kil/Karlstad

För att under våren erbjuda fler tävlingar för våra bästa mountainbikeorienterare kommer det att anordnas ett elittest i Värmland helgen 8-9 maj. Elittesterna ingår inte Svenska Cupen, kommer endast ha klasserna D21 och H21 och de arrangeras bara för landets främsta seniorer och juniorer. På lördagen blir det en medeldistans i Kil och på söndagen en långdistans i Karlstad. Mer information kommer inom kort ut på Eventor och landslagsledningen kommer också att sprida informationen till de åkare som är aktuella.

Skribent: Mathias Karlsson
E-post: This is a mailto link
Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link