In English
Hoppa till sidans innehåll
Linn Bylars och Marcus Jansson (arkivbilder).

Bylars och Jansson svenska mästare i sprint

29 AUG 2020 09:22
Under lördagen avgjordes mountainbikeorienterarnas sprint-SM. Segrade gjorde Linn Bylars och Marcus Jansson. "Superkul, och grymt att de får till de här tävlingarna", säger Bylars, sprintmästare för tredje året i rad.
  • Uppdaterad: 29 AUG 2020 17:22

I helgen arrangerar Södertälje-Nykvarn coronasäkrade SM-tävlingar i mountainbikeorientering och till lördagens sprint var totalt 312 åkare anmälda.

På herrsidan segrade Garphyttans Marcus Jansson med betryggande marginal till IFK Mora-åkarna Gustav Johnsson och Linus Mood.

Bland damerna blev det tightare och längsta strået drog Linn Bylars, Forsa OK, som var 14 sekunder snabbare än Mia Eronn, Linköpings OK, och 25 före Nadia Larsson, Fredrikshofs IF Skid & OK.

För Bylars var detta tredje raka SM-titeln i sprint, och upplägget i Södertälje passade henne helt perfekt.

- För det första är det ju sjukt roligt med sprint. Jag älskar när det blir intensiv orientering och man hela tiden måste ligga steget före. I dag var det några längre sträckor också, men det var mycket brötiga stigar; det regnade, var gott om hala rötter, riktigt grisigt. Det gillar jag.

Och hur var ditt lopp?

- Jag kom in i det bra, och det kändes verkligen viktigt. Man var ju extra laddad före start, med tanke på att det inte varit några tävlingar alls tidigare i år, så det är lätt att överladda. Men jag fick ett bra lopp. Precis före slutet gjorde jag ett tekniskt fel. Jag trodde ett tag att jag gjort ett parallellfel, vilket jag inte hade. Men där tappade jag lite tid. Annars var det bra.

Och hur går dina tankar kring att Sveriges förbundskapten, Mia Eronn, flåsade dig i nacken, och grejade SM-silvret?

- Det är superkul! Jag gissar att hon gått rätt i dag, och jag vet att hon är stark. Hon har tränat väldigt bra i år så där har vi verkligen någon att tampas med på våra läger.

I juniorklasserna segrade Tilda Palm, IK Hakarpspojkarna, och Felix Silver, Gävle OK.

Under söndagen avgörs SM i medeldistans.

Resultat, SM, sprint
Damer
1) Linn Bylars, Forsa OK, 35.29, 2) Mia Eronn, Linköpings OK, +0.14, 3) Nadia Larsson, Fredrikshofs IF Skid & OK, +0.25, 4) Sara Forsgren, OK Nolaskogsarna, +0.45, 5) Helena Svensson, FK Herkules, +2.49, 6) Anna Tiderman, Haninge SOK, +4.45.
Herrar
1) Marcus Jansson, Garphyttans IF, 30.58, 2) Gustav Johnsson, IFK Mora OK, +1.19, 3) Linus Mood, IFK Mora OK, +2.21, 4) Marcus Wadell, Ulricehamns OK, +3.14, 5) Sebastian Svärd, Haninge SOK, +3.52, 6) Jonny Engel, OK Ravinen, +3.55.

Här hittas samtliga resultat.

Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons