In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sonny Myrefelt Kontrollpunkt från söndagens masstart.

Cupavslutningar i Kalmar för MTBO

03 SEP 2019 18:26
Kommande helg 7–8 september så avslutas Svenska Cupen MTBO i Kalmarsund med sprint på lördagen på fastlandssidan och masstart på Öland på söndagen. Kampen om totalsegern är redan avgjord i de fyra klasserna, men andra viktiga poäng står på spel.
  • Skapad: 03 SEP 2019 18:26

Förutom Svenska Cupen MTBO så har även Svenska Veterancupen för de äldre åkarna avslutning. I flera av klasserna är det fortfarande en öppen historia om vem som tar hem totalsegern.

Här hittar du totalställningen för Svenska Cupen

Här hittar du totalställningen för Svenska Veterancupen

För att du ska komma väl förberedd kommer här några sista tips och ord från banläggaren Sonny Myrefelt: Terrängen för både sprint och masstarten påminner starkt om varandra även om skillnader finns. För sprinten är det mycket tallkottar som ligger på de mindre stigarna och för masstarten är det främst torrt gräs som kan täcka stigarna, vilket gör dem svårupptäckta ibland. Några direkt svårcyklade stigar med större stenar och rötter finns inte mer än på något enstaka ställe och dessa har undvikits i banläggningen.

Sprinten

Efter en pulshöjande inledning så kommer det att gå fort med många stigkorsningar där risken för att köra förbi sitt avstick är överhängande. Strax innan och efter kartvändningen är det särskilt viktigt att ligga före i kartläsningen, avslutning av sprinten blir sedan snabb.

Masstarten

Masstarten börjar med en långsträcka där golfanläggningen ska passeras innan åkarna når Rällaskogen. De flesta banorna har 1–2 gafflingar av fjärilstyp i ett snabbcyklat och stigrikt skogsområde i Rällaskogen. Det är lätt att tappa bort sig bland alla stigar så att fokusera är viktigt. Landborgen med dess branta sluttningar kommer att användas en eller flera gånger på de längre banorna. Var observanta vid nerfarter så att det inte sker vurpor. Avslutningen av banorna går genom golfanläggningen innan den långa stigningen före målgång tar ut det sista av de tävlandes krafter.

Vi hoppas ni kommer trivas i de fina områden för MTBO vi har i sydöstra Sverige.

 

Skribent: Anders Stjerndahl
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons