In English
Hoppa till sidans innehåll

De kör för Sverige i VC-premiären

30 MAJ 2017 11:41
Till helgen inleds mountainbikeorienterarnas världscup med tre tävlingar i Österrike. "Det ska bli spännande att dra igång! Vi åker dit med en känsla av att vi kan ta ett kliv framåt i år", säger förbundskapten Peter Olsson.
  • Uppdaterad: 30 MAJ 2017 12:05

Årets MTBO-världscup består av tre sammandrag. Omgång 1 i Zwettl, Österrike till helgen, omgång två i Orléans, Frankrike i månadsskiftet juli/augusti samt VM i Vilnius, Litauen 21-26 augusti.

Inför premiären är den svenske förbundskaptenen Peter Olsson förväntansfull:

- Vi åker dit med en känsla av att vi kan ta ett kliv framåt i år. På herrsidan genom fler världscuppoäng och fler åkare i orange/röd startgrupp till mästerskapen senare under säsongen. När det gäller damerna ger vi två nya åkare chansen att förbereda sig för framtida mästerskap och där gäller det främst att skaffa sig erfarenheter från internationella arrangemang.

Till den första omgången skickar Sverige följande trupp:

Herrar
Filip Bergström, Kvarnsvedens GOIF OK
Marcus Jansson, Garphyttans IF
Linus Mood, IFK Mora OK
Oskar Sandberg, Säterbygdens OK
Marcus Wadell, Ulricehamns OK

Damer
Karin Gustafsson, Garphyttans IF
Nadia Larsson, Fredrikshofs IF Skid & OK

Vad vill förbundskapten Peter olsson framför allt se i Österrike?

- Främst vill jag se att de som varit med ett tag har lärt sig av tidigare erfarenheter och nyttjar det i den personliga utvecklingen. Jag vill även se att de nya vågar ta för sig, det finns möjligheter och det ska bli riktigt spännande att se dem internationellt. Nadia Larsson och Marcus Wadell har startat bra i Svenska cupen och visat att de kan.

Vad finns det för tankar om terräng och banor under premiärhelgen? Hur kommer förutsättningarna att passa Sverige?

- Det verkar vara ganska kuperat men lättkört på stigarna för medel- och sprintdistanserna, så det kommer säkert att gynna dem som är riktigt åkstarka. Det finns åkare i vår trupp som kan gynnas av det, men vi har ju flera typer av MTB-orienterare i laget så jag vill inte säga att något passar oss exceptionellt bra eller dåligt. Ska man generalisera något kan lite mer teknisk cykling passa oss lite bättre, eftersom många svenskar är vana vid lite sämre stigar.

- Personligen ser jag fram mot långdistansen som verkar gå i ett riktigt tätt nätverk av vägar och stigar, samtidigt som det är mycket kuperat. Vi har av tradition många som är starka på orienteringen så det gäller att återhämta sig snabbt från de tidigare distanserna för att kunna hålla fokus under den, som det verkar, riktigt fysiska långdistansen.

Program i VC-premiären:
Lördag 3 juni: Medeldistans
Söndag 4 juni: Sprint
Måndag 5 juni: Långdistans

Mer info på arrangörens hemsida 

Skribent: Mathias Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons