In English
Hoppa till sidans innehåll

Fler värdetävlingar i mountainbikeorientering skjuts på framtiden – "Finns inget annat beslut"

30 APR 2020 13:51
Värdetävlingar i mountainbikeorientering kommer tidigast att arrangeras under sensommaren. Samtliga större tävlingar under april, maj och juni flyttas framåt i tid med anledning av coronapandemin.
  • Skapad: 30 APR 2020 13:51

Även mountainbikeorienterarna drabbas av coronakrisen. Nu har Svenska Orienteringsförbundet tillsammans med aktuella arrangörer beslutat att samtliga Svenska cupen- och SM-tävlingar under april-juni flyttas fram till sensommaren eller hösten.

Sedan tidigare stod det klart att tävlingarna i Eskilstuna den 18-19 april skjuts på framtiden. Nu sker samma sak gällande OK Kolmårdens tävlingar den 23-24 maj, Surahammars tävlingar den 6-7 juni samt SM den 26-28 juni i Mora.

- Det känns tråkigt att återigen behöva skjuta arrangemang på framtiden. Jag tänker framför allt på våra arrangörer som lägger ner så mycket tid och kraft samt på de aktiva som inte kan tävla. Men nu är det som det är och folkhälsan går såklart först. Då finns inget annat beslut att fatta, säger Tomas Stenström, Svenska Orienteringsförbundets idrottschef.

Svenska Orienteringsförbundet och arrangörerna har haft en dialog kring reservdatum och under de närmsta veckorna beslutas om nya datum för tävlingarna. Beslutet kommuniceras den 12 maj tillsammans med ett preliminärt tävlingsprogram för sommaren och hösten.

 

Här kan du läsa mer om tävlingar som flyttas eller ställs in med anledning av coronaviruset.

Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons