In English
Hoppa till sidans innehåll

Förbundskaptenen vann SM-guld

30 AUG 2020 16:43
Viktor Larsson tog revansch för de överhoppade kontrollerna i sprinten och vann medeldistansen vid SM mtb-o. Och i damklassen vann förbundskaptenen Mia Eronn guld: ”Jag har aldrig tränat så mycket som i år. Kul att det ger resultat”, säger Eronn.
  • Skapad: 30 AUG 2020 16:43

I dag fortsatte SM-tävlingarna i mountainbikeorientering i Nykvarn. Medeldistans stod på programmet. Och i herrtävlingen tog Ärlas Viktor Larsson rejäl revansch efter sprinten (där han hoppade över två kontroller).

Nu vann han med hela sex minuters marginal till tvåan Marcus Jansson.

- Det var ett i princip helt klockrent lopp. Jag har bara gjort något litet misstag. Jag kände mej pigg hela vägen, säger Larsson som fysiskt är i väldigt bra slag.

- Men jag ligger lite efter tekniskt sett. Vi har lite för lite områden i Sverige där det finns mountainbikeorienteringskartor. Under våren har jag ritat tre egna kartor i närheten av Eskilstuna. Men det blir inte riktigt som att tävla när jag kör på dom kartorna. Jag vet ju var den där stenen intill stigen är. Överraskningsmomentet som blir när du åker på en ny karta får du inte när du kan kartan så bra som du har om du ritat den själv, säger Larsson.

I damklassen följde sprintsilvermedaljören Mia Eronn, Linköping, upp med att ta guld i dagens medeldistans:

- Målet inför SM-tävlingarna var att jag skulle ta en medalj på någon av distanserna antingen här i Nykvarn eller i Norrköping. Nu blev det klart bättre än så. Jag tycker att det är himla roligt att cykla och jag har aldrig tränat så mycket som i år. Och det är kul att det ger resultat, säger Eronn som är förbundskapten för det svenska landslaget.

 

Nu är ju EM inställt, men du skulle ju kunna hamna i situationen att du skulle kunna ta ut dig själv till ett mästerskap. Hur ställer du dig till det?

- Det har jag inte tänkt göra. Jag kör masters (veteranmästerskapet) och försöker vinna det. Sen är det kul att om jag kan vara med och sparra dom andra, säger Eronn som var 20 sekunder före Nadia Larsson, Fredrikshof.

Gårdagsvinnaren Linn Bylars hoppade över en kontroll och blev därmed diskad.

 

Nykvarn, SM-medeldistans

Damer: 1) Mia Eronn, Linköping, 64.16, 2) Nadia Larsson, Fredrikshof, +0.20, 3) Anna Tiderman, Haninge, +1.09, 4) Sara Forsgren, Nolaskogsarna, +4.11, 5) Sonia Rodiere, Lidingö, +7.21.

Herrar: 1) Viktor Larsson, Ärla, 61.12, 2) Marcus Jansson, Garphyttan, +5.02, 3) Sebastian Svärd, Haninge, +6.22, 4) Marcus Wadell, Ulricehamn, +6.47, 5) Patrik Svedberg, Gävle, +7.20.

D17-20: 1) Emma Eliasson, Domnarvet, 57.39, 2) Tilda Palm, IKHP, +5.08, 3) Alva Jonsson, Långhundra, +6.12.

H17-20: 1) Felix Silver, Gävle, 58.54, 2) Hugo Mandinger, +1.00, 3) Rasmus Nordgren, Kåre, +1.52.

Skribent: Mårten Lång
Epost: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons