In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Stjerndahl Sebastian Svärd genomför ett Padillatest på Bosön.

MTBO-landslaget laddar för säsongen 2019

18 MAR 2019 08:10
Den gångna helgen har seniorlandslaget i mountainbikeorientering haft en samling på Bosön för att genomföra fysiologiska tester, planera för säsongen och lyssna på föreläsningar.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2019 21:10

 

Förbundskapten Peter Olsson har inför säsongen gjort en förhandsuttagning för seniorerna. Ytterligare personer kan tillkomma under säsongen utifrån resultat. Landslagsledningen meddelar att om man har ambitioner att ta sig in i landslaget så är Svenska Cupen och MTBO-campen i Danmark viktiga att visa upp sig på.

Det är också viktigt att de åkare som som är intresserade meddelar detta och för dem som tävlar på internationella tävlingar är det angeläget att även rapportera in de resultaten till förbundskapten Olsson. När det gäller juniorer har ingen föruttagning gjorts, detta hanteras under säsong.

Förhandsuttagning seniorer:

Damer: Linn Bylars, Sara Forsgren

Herrar: Marcus Jansson, Hampus Larsson, Viktor Larsson, Linus Mood, Sebastian Svärd, Marcus Wadell.

Nadia Larsson, som fick ett rejält internationellt genombrott under 2018, finns inte med i den förhandsuttagna truppen. Hon har varit ute på en långresa under vintern, är precis hemkommen igen och planerar att vara med på MTBO-campen. Om resultaten kommer och motivationen finns där så kan hon vara aktuell för landslaget.

Aktiviteter på Bosön

MTBO-landslaget har ett mångårigt samarbete med Bosöns fysiologiska labb. Samlingar och tester gör man två gånger per år, före och efter säsong, och testerna har till syfte att på kort sikt styra träningen och på lång sikt utvärdera och följa utvecklingen.

Förutom testerna finns också tid för personliga samtal och att tillsammans planera landslagsaktiviteterna mer i detalj. På årets samling hann gruppen också med en föreläsning kring styrketräning för cyklister med lite extra fokus på hur man bäst kombinerar styrke- och uthållighetsträning.

Årets viktigaste landslagaktiviteter

Huvudmålet för året är VM i Danmark i början av augusti. Ett VM och en terräng som förhoppningsvis kommer passa de svenska åkarna bra då det är relativt platt och inte har de mer extrema kuperingarna.

På vägen dit kommer man genomföra ett EM i Polen i mitten av juni. Dessutom kommer man genomföra två läger på hemmaplan. Det första lägret kommer äga rum i Ulricehamn dagarna före deltävlingarna i Svenska cupen i Göteborg. Det andra lägret kommer vara i Eksjö 12–14 juli. För båda dessa läger kommer det för åkare med landslagsambitioner finnas möjlighet att vara med på öppna träningar. För dig som är intresserad är det viktigt att hålla utkik efter information kring detta. Landslagssäsongen avslutas sedan med världscupavslutning i södra Tyskland i början av oktober. 

 

Skribent: Anders Stjerndahl
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons