In English
Hoppa till sidans innehåll

Svenska cupen i mountainbikeorientering spikad: "Häftig blandning"

07 DEC 2020 16:12
Nu är programmet med värdetävlingar 2021 klart för Sveriges mountainbikeorienterare. Svenska cupen innefattar totalt elva deltävlingar, med premiär i Eskilstuna 8 maj och final i Surahammar 26 september.
  • Skapad: 07 DEC 2020 16:12

Svenska cupen i mountainbikeorientering är en serie tävlingar för landets junior- och seniorelit.

Nu är programmet för kommande säsong klart.

- Det känns bra att allt är på plats; ett program som vi hoppas kunna genomföra om inte några coronarestriktioner sätter stopp. Jag tycker att vi har fått till en stor geografisk spridning på tävlingarna inför nästa år, från Örnsköldsvik i norr ner till Tranemo i söder. Det blir en häftig blandning av banor och terrängtyper och många spännande utmaningar för landets mtbo-elit, säger Peter Bergström i mountainbikeorienteringens samordningsgrupp.

I cupen ingår bland annat tre SM-tävlingar i Örnsköldsvik 6-8 augusti med erfarna arrangörer som bland annat har anordnat mountainbikeorienteringstävlingarna på O-Ringen 2018.

Två av omgångarna i Svenska cupen 2021, arrangemangen i Eskilstuna och Surahammar, har flyttats vidare från årets inställda cup.

 

Program Svenska cupen mountainbikeorientering 2021

8 maj Sprint, Eskilstuna
9 maj Medel, Eskilstuna

29 maj Medel, Tranemo
30 maj Lång, Tranemo

6 aug Sprint-SM, Örnsköldsvik
7 aug Lång-SM, Örnsköldsvik
8 aug Medel-SM, Örnsköldsvik

28 aug Sprint, Gävle
29 aug Medel, Gävle

25 sep Sprint, Surahammar
26 sep Final, medel (förlängd), Surahammar

 

Fakta Svenska cupen mountainbikeorientering

Svenska cupen mountainbikeorientering är en serie tävlingar för junior- och seniorelit. Syftet med cupen är att höja kvaliteten på såväl åkare som arrangemang, samt att höja intresset för mountainbikeorientering.
Deltävlingarna i cupen ska erbjuda bra tillfällen för vår elit att mötas i hård konkurrens och med utslagsgivande banor och terräng. Cupen ska även ses som ett utbildningssteg från nationell elit till världselit.
Svenska cupen har även syftet att lyfta statusen för mountainbikeorienteringen och naturligtvis också skapa ökad uppmärksamhet kring våra juniorer och seniorer inom orienteringsgrenen.

HÄR hittar du mer information om Svenska cupen

Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link