In English
Hoppa till sidans innehåll

Svenska Cupen MTBO går in i intensivt skede

12 AUG 2019 09:33
Svenska Cupen MTBO går nu in i ett intensivt skede. Kommande helg väntar två deltävlingar i Tidaholm och helgen efter det blir det tre deltävlingar i Stockholm som också är SM.
  • Uppdaterad: 12 AUG 2019 10:33

I Tidaholm bjuder arrangörerna på en sprint- och en medeldistans. Fina, snabbcyklade stigar utlovas. För SM och Svenska Cupen i Stockholm arrangeras sprint, lång- och medeldistans i den ordningen. Då tävlingarna går i tre helt olika områden blir det också lite varierande terrängtyper.

Kampen har varit hård under våren på de fyra deltävlingar som varit och inget är på något sätt avgjort även om några har utkristalliserat sig som favoriter. Nu gäller det att samla värdefulla poäng på de återstående tävlingarna. I H21 är det Marcus Wadell som tagit ledningen men några av landslagskollegorna har kört färre tävlingar så här kan ske snabba omkastningar. I D21 har Linn Bylars tagit ett starkt grepp om händelserna med sina fyra raka segrar under våren. Ska bli spännande att se om formen håller i sig och om någon, exempelvis Nadia Larsson, kan utmana.

Även i juniorklasserna har ledarna tagit ett tydligt grepp om händelserna och kan bli svåra att rubba. I H 17–20 är det Joel Ernstsson som leder med sina fyra raka segrar. Och fyra raka segrar har även Alva Jonsson radat upp.

För de som nu leder sina respektive klasser så kommer man från och med Tidaholm att åka i en specialdesignad ledartröja.

Här hittar du totalställningen i Svenska Cupen MTBO

Skribent: Anders Stjerndahl
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons