In English
Hoppa till sidans innehåll

Svenska Cupen MTBO och SM 2019 – här är programmet

30 NOV 2018 18:28
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Äntligen är programmet för 2019 års upplaga av Svenska Cupen MTBO klart. Här väntar elva deltävlingar väl utspridda i Sverige, från Falun i norr till Kalmar i söder.
  • Uppdaterad: 30 NOV 2018 18:28

Nästa års upplaga bjuder på en hel del nya spännande städer och terrängområden. Såväl Göteborg, Tidaholm som Kalmar kommer för första gången att bjuda in till ett större arrangemang.

Inte minst Falun är en rutinerad arrangör och även Stockholm har tidigare arrangerat värdetävlingar. Och 2019 kommer SM-tävlingarna att ingå i Svenska Cupen. Några deltävlingar under O-Ringen blir det dock inte då det krockar med VM-tävlingarna i MTBO i Danmark.

De 8 bästa resultaten kommer att räknas i poängberäkningen och den avslutande finalen ger 10 poäng extra.

- Det har varit en hel del pusslande innan vi har fått programmet på plats men det känns som att det till slut blev en bra mix med flera nya tävlingsorter vilket är bra för MTBO-sportens utveckling i Sverige, säger Peter Bergström som är arrangemangsansvarig i SOFT:s samordningsgrupp för MTBO.

- Sprint- och medeldistanserna blev kanske lite dominerande i programmet på bekostnad av långdistansen men det beror till stor del på vilka områden som arrangörerna har tillgång till. Däremot så finns det med två masstarter efter önskemål från landslagsåkarna.

Svenska Cupen MTBO programmet 2019

18 maj                            Falun (OK Kåre)                               Medel

19 maj                            Falun (OK Kåre)                               Masstart

1 juni                              Göteborg (Tolereds AIK)                Sprint

2 juni                              Göteborg (Tolereds AIK)                Medel

17 augusti                      Tidaholm (Tidaholm SOK Sisu)      Sprint

18 augusti                      Tidaholm (Tidaholm SOK Sisu)      Medel

23 augusti                      Stockholm, SM (IFK Lidingö)         Sprint

24 augusti                      Stockholm, SM (Tullinge SK)          Lång

25 augusti                      Stockholm, SM (IFK Enskede)        Medel

7 september                  Kalmar (Kalmar OK)                        Sprint

8 september                  Öland (Kalmar OK)                          Masstart, Final

Här hittar du hela programmet som en PDF.

I och med att cup-programmet föll på plats har vi också kunnat uppdatera basprogrammet.

Du hittar basprogrammet här.

SM-helg MTBO i Stockholm 2019

Och så var det dags igen; Stockholm står som värd för ännu ett MTBO-SM. Förra gången var 2012 då klubbarna Sigtuna OK, Söders-Tyresö OL och Järfälla OK arrangerade sprint, medel- och långdistans.

Även 2019 tävlas det på dessa distanser och det blir tre helt olika områden som har väldigt fina förutsättningar för att locka fram de olika distansernas särart. Två av områdena är helt nya vad gäller MTBO och det tredje har haft några mindre lokala MTBO-arrangemang.

Fredagens sprint arrangeras av IFK Lidingö SOK/IFK Enskede på Norra Djurgården och här kommer man att mötas av tre olika terrängtyper: stigrik skogsterräng, bebyggelse i form av universitetsområdet samt en hel del öppna områden.

För lördagens långdistans står Tullinge SK som värd i ett terrängområde där Lida Loop genomförs och med utgångspunkt från Lida friluftsgård. Här blandas stora snabbcyklade stigar med mer svårcyklade singeltracks. Fina förutsättningar för kluriga vägvalsproblem således.

Söndagens medeldistans arrangeras av IFK Enskede/Mälarö SOK ute på Ekerö i ett kuperat, extremt stigrikt tallhedsområde nära Ekebyhovsbacken. Det kommer även att bjudas på bokskog och tekniskt svåra stigar.

Dessutom stöttas arrangemangen upp av andra personer inom MTBO-Stockholm. Arrangörerna hoppas också kunna bjuda in till en SM-middag på Lida friluftsgård i direkt anslutning till att långdistansen avslutas. Boende kommer inte att erbjudas av arrangörerna men Stockholm har ett stort utbud av olika boendealternativ.

Skribent: Anders Stjerndahl
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons