In English
Hoppa till sidans innehåll

Tre SM i mountainbikeorientering planeras till hösten

01 JUL 2020 16:07
Svenska Orienteringsförbundet har i dialog med två arrangörer landat i att försöka genomföra tre SM-tävlingar i mountainbikeorientering till hösten: SM lång, medel och sprint. Svenska cupen däremot stryks.
  • Skapad: 01 JUL 2020 16:07

Svenska Orienteringsförbundet och dess arbetsgrupp för mountainbikeorientering smider coronasäkrade planer tillsammans med Södertälje Nykvarn och OK Kolmården, föreningar som egentligen skulle ha arrangerat deltävlingar i Svenska cupen. Målet är nu att istället få till två SM-helger.

Första helgen blir 29-30 augusti i Nykvarn med SM sprint och SM medel.

Den andra helgen blir i Norrköping och där beror datumet på om Tiomila kommer att arrangeras eller inte. Om Tiomila arrangeras – beslut tas i månadsskiftet juli/augusti – kommer OK Kolmården att arrangera helgen 19-20 september. Om Tiomila inte arrangeras blir det 26-27 september istället. Oavsett vilken helg så arrangeras SM lång på lördagen och troligen en vanlig nationell medeldistanstävling på söndagen.

Alla andra deltävlingar i Svenska cupen liksom tävlingarna i Mora, som skulle vara SM-tävlingar, skjuts på framtiden.

- Det känns verkligen kul att vi kan få till SM-tävlingar i år! Vi har tillsammans med arrangörerna hittat ett upplägg som vi känner oss trygga med kommer att fungera givet rådande riktlinjer och vara säkert utifrån ett smittskyddsperspektiv. Viktiga åtgärder som vidtas är att vi förlänger startdjupet för de uppemot 300 deltagarna vi räknar med och att vi har flera olika startplatser samt att resultaten enbart kommer att redovisas online. Det blir inte någon arena att tala om och inte heller någon dusch, prisutdelning eller försäljning, säger Svenska Orienteringsförbundets idrottschef Tomas Stenström, som fortsätter:

- Utöver dessa åtgärder är det självklart superviktigt att samtliga deltagare tar sitt personliga ansvar. Det kommer vi att trycka hårt på. Alla deltagare måste hålla avstånd, och det mest självklara och kanske viktigaste av allt: ingen aktiv kommer till tävlingen med någon form av symptom.

De planerade tävlingarna kommer att kunna genomföras under rådande restriktioner. Om coronasituationen förvärras i landet och riktlinjerna stramas åt kan ytterligare åtgärder behöva vidtas.

Mer information läggs löpande ut på Eventor under respektive tävling.

Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
Länkar
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons