In English
Hoppa till sidans innehåll

Tuff stafett i Tyskland: ”Aldrig tävlat under sämre förutsättningar”

05 OKT 2019 17:27
Efter gårdagens världscupframgångar blev det under lördagen betydligt jobbigare för de svenska mountainbikeorienterarna.
  • Skapad: 05 OKT 2019 17:27

Det svenska landslaget tog med sig fina placeringar från fredagens långdistans på världscupen i Tyskland. När tävlingarna, under lördagen, fortsatte i form av en stafett med mixade lag (herrar och damer) var det dock inte fullt lika festligt att vara blågul mountainbikeorienterare. Lagen möttes av en temperatur strax ovanför nollan, stormbyar, snöblandat regn och bitvis tät dimma. Och eländet slutade inte där.

– Vi tävlade efter att man kört Masters i samma område vilket innebar att många stigar var sönderkörda redan innan start, säger förbundskapten Peter Olsson.

Sverige skickade ut två lag i stafetten. Sverige 1 bestod av gårdagens tvåa Nadia Larsson, gårdagens sexa Viktor Larsson samt Sebastian Svärd. För Sverige 2 tävlade Linn Bylars, Sara Forsgren och Marcus Wadell.

– Båda lagen har gjort fantastiska insatser under rådande förhållanden, säger Olsson.

– Vi är fortfarande lite osäkra på resultatet för lag 1. En stämpelpinne verkar ha strulat och det kan vara så att vi inte får det officiella resultatet idag. Men alla har plockat fram pannbenen och gjort vad de har kunnat. Vad jag vet har vi aldrig tävlat under sämre förutsättningar.

Enligt liveresultatet segrade Österrike tätt före Ryssland. Sverige 2 åkte in som tolva.

Det officiella resultatet kommer i sinom tid att publiceras på arrangörens hemsida.

Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons