In English
Hoppa till sidans innehåll

Ny seger till Alexandersson

28 SEP 2019 17:54
Tove Alexandersson krossar allt motstånd i orienteringens världscup. I dag tog hon årets sjätte raka seger i världscupen: ”Jag kände mig stark och då är det roligt att tävla”, säger Alexandersson.
  • Uppdaterad: 28 SEP 2019 17:54

Nästa år gör knockout-sprinten premiär på VM-programmet. I dag avgjordes den andra världscuptävlingen någonsin i den nya disciplinen som påminner om längdåkningens sprint.

Men trots att det är en relativ ny disciplin så är dominanten densamma. Tove Alexandersson tog sin sjätte raka seger i årets världscup. Och detta efter en imponerande dag som innehöll totalt fyra lopp. I finalen skapade hon den avgörande luckan vid varvningen:

- Den första halvan var mest orienteringsteknisk. Jag låg med i klungan och höll mig lugn. På den andra halvan var det mer löpbetonat och då kunde jag löpa ut och fick en lucka ganska direkt, säger Alexandersson som vann med åtta sekunders marginal till tvåan Tereza Janosikova, Tjeckien:

- Även om man givetvis är sliten efter en intensiv dag kändes det ganska lugnt de sista kontrollerna på finalen. Jag hade krafter kvar och jag kände att jag drog ifrån konkurrenterna. Jag kunde njuta mot slutet, säger Tove som i morgon har chans att ta sin sjunde seger för säsongen när det är dags för sprint i schweiziska Laufen.

- Knockout-sprint är tufft så både benen och huvudet kommer att vara slitna. Men jag ska göra allt för att ladda om och få till ett bra lopp även i morgon, säger Alexandersson som stormar fram mot en ny seger i totala världscupen.

Och även på herrsidan är det fortsatt svenskt i världscuptopp. Detta efter att Gustav Bergman tog sig till final. Väl där slutade han femma:

- Det var en tuff dag. Jag kände redan på kvalet i morse att gårdagens medeldistans satt i benen. Jag har genomfört alla mina lopp bra, men i finalen hade jag inte riktigt farten, säger Bergman som dock utökar ledningen i den totala världscupen.

Tjecken Vojtech Kral vann herrtävlingen steget före schweizaren Joey Hadorn (som vann gårdagens medeldistans).

I morgon avslutas tävlandet i Schweiz med sprint, därefter återstår två individuella världscuptävlingar, dessa avgörs i Kina i slutet av oktober.

 

LAUFEN, Schweiz, knockout-sprint

Damer: 1) Tove Alexandersson, Sverige, 7.28, 2) Tereza Janosikova, Tjeckien, +0.08, 3) Elena Roos, Schweiz, +0.10.

Svenska placeringar: 12) Sara Hagström, 14) Lilian Forsgren, 19) Alva Olsson och Elin Månsson, 38) Anna Bachman, 79) Johanna Öberg. Lisa Risby och Josefin Tjernlund felstämplat

.

Herrar: 1) Vojtech Kral, Tjeckien, 6.39, 2) Joey Hadorn, Schweiz, +0.02, 3) Ralph Street, Storbritannien, +0.04, 5) Gustav Bergman, Sverige, +0.08.

Svenska placeringar: 14) Emil Svensk, 25) Eric Börjeskog, 31) Albin Ridefelt, 40) Martin Regborn, 53) Max Peter Bejmer, 56) Johan Högstrand, 79) Isac von Krusenstierna.

 

Ställningen i totala världscupen efter sex deltävlingar:

Damer: 1) Tove Alexandersson, Sverige, 500, 2) Natalia Gemperle, Ryssland, 290, 3) Simona Aebersold, Schweiz, 283

Herrar: 1) Gustav Bergman, Sverige, 370, 2) Olav Lundanes, Norge, 337, 3) Daniel Hubmann, Schweiz, 250

 

Skribent: Mårten Lång
Epost: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons