In English
Hoppa till sidans innehåll

Strand och Ohlsson elitidrottsstipendiater

07 OKT 2020 10:55
Två orienterare finns med bland de elitidrottsstipendiater som kommer att tilldelas 50000 kronor; Lina Strand och Karolin Ohlsson.
  • Uppdaterad: 07 OKT 2020 11:47

Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium delas varje år ut till elitidrottare på landslagsnivå vilka studerar på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning. I år tilldelas 60 stipendiater 50 000 kronor var.

Syftet med stipendiet är kunna ge bättre förutsättningar för elitidrottsaktiva på landslagsnivå att ha ett bra liv både under och efter idrottskarriären. Förutom ekonomiskt stöd ingår också resursstöd från Riksidrottsförbundet i idrottspsykologi, idrottsmedicin och idrottsfysiologi inklusive idrottsnutrition.

I år är utmaningarna för många idrottare större än någonsin, precis som för föreningar och förbund. Förutom de ekonomiska svårigheter som coronapandemin medför brottas de aktiva även med frågor som rör inställda och flyttade tävlingar och läger, osäkerhet kring kval och ranking, oro kring sponsorer och andra intäkter samt annat som begränsas av rådande restriktioner.

- Vår förhoppning är att elitidrottsstipendiet ska stötta de aktiva, så att de orkar att utvecklas in i den förhoppningsvis ljusare framtiden. Karriärerna för både studier och idrott är längre nu än tidigare. Något som är positivt, då många av de bästa satsar och presterar på topp i många år, säger Liselotte Ohlson, avdelningschef för elitidrottsstöd, Riksidrottsförbundet på rf.se.

Alla stipendiater håller landslagsnivå i sin idrott, ett flertal har medverkat på EM, VM eller OS och ett antal har tagit medalj på internationella mästerskap.

Två orienterare tilldelas stipendiet för 2020-2021: Karolin Ohlsson (Järla) och Lina Strand (Göteborg-Majorna).

Här hittar du hela listan med stipendiater.

Fotnot. Artikeln har ändrats 7/10 11.46

Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link