In English
Hoppa till sidans innehåll

Svenskt stafettsilver i JVM-avslutningen

14 JUL 2018 16:46
Det blev en strålande svensk avslutning på JVM då tre gamla skolkamrater fick vinna en medalj tillsammans. "Vi har snackat om det här länge", säger Simon Imark.
  • Skapad: 14 JUL 2018 16:46

Det blev ytterligare en svensk medalj på JVM i Ungern. Sveriges förstalag med Jesper Svensk, Simon Imark och Isac von Krusenstierna fixade ett silver i killarnas stafett. Trion är gamla skolkamrater från orienteringsgymnasiet i Sandviken och har drömt om att uppnå något sådant här tillsammans.

– Vi har snackat om det här länge. Ända sedan vi började i Sandviken typ. Det var skönt att äntligen få genomföra det, säger Simon Imark som sprang den andra sträckan för laget.

Loppet öppnades av gårdagens guldmedaljör Jesper Svensk. Han fick en jobbig start.

– Det var riktigt tufft måste jag säga. Jag gjorde en liten miss, kom till fel gaffling vid första kontrollen. Sedan fick jag slita hela vägen, säger Jesper.

Länge var det andralaget med Viktor Svensk, Axel Granqvist och Henrik Johannesson som såg ut att kunna plocka hem en medalj. Ut på tredjesträckan var de tvåa bakom Norges förstalag. Väl där kroknade dock Henrik Johannesson medan Isac von Krusenstierna plockade sekund efter sekund. Isacs starka och snabba avslutning gjorde att han slutligen kunde gå i mål som tvåa bakom Norge. De nordiska grannarna försvarade därmed sitt guld från Tammerfors förra året.

För Isac von Krusenstierna blev medaljen något av en revansch.

– Jag har haft ett väldigt tufft JVM med motgång på motgång. Speciellt på sprinten där jag slängde bort guldet genom att ta fel kontroll. Att nu få avsluta med ett närmast perfekt lopp och få springa med Simon och ”Jeppe”... vi har gått i skolan tillsammans i tre år och har snackat om att springa tillsammans på JVM någon gång. Nu fick vi chansen. Att lyckas ta ett silver är hur härligt som helst, säger Isac.

På tjejsidan gick det något tyngre för de blågula. Förstalaget, bestående av Hanna Hugosson, Sanna Fasth och Vilma von Krusenstierna ledde stafetten efter en enastående andrasträcka av Fasth. Dock hade von Krusenstierna det tufft ute i terrängen och det blev istället Sveriges andralag, med Ella Olsson, Alva Sonesson och Johanna Börjesson Eriksson som lyckades bäst. Tjejerna gick i mål som femte bästa nation.

Observera att endast det högst placerade laget från respektive nation räknas i det officiella slutresultatet.

JVM i orientering är därmed över. Sverige samlade ihop till ett guld, tre silver och ett brons.

Resultat, JVM 2018 i Ungern, Stafett, 14 juli
W20
1) Ryssland 1 (Dasha Panchenko, Kristina Smirnova, Veronika Kalinina), 104.44, 2) Tjeckien 1 (Tereza Cechova, Barbora Chaloupska, Tereza Janosikova), +1.08, 3) Norge 1 (Ragne Wiklund, Malin Sandstad, Victoria Hæstad Bjørnstad), +1.50.

M20
1) Norge 1 (Håvard Eidsmo, Elias Jonsson, Kasper Fosser, 100.13, 2) Sverige 1 (Jesper Svensk, Simon Imark, Isac von Krusenstierna), +2.27, 3) Tjeckien 1 (Sykora Vojtech, Tomas Krivda, Daniel Vandas), +5.20.

Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons