In English
Hoppa till sidans innehåll
VÄRLDSETTA I TVÅ SPORTER. Tove Alexandersson dominerar stort, med eller utan skidor.

Alexandersson Jerringkandidat igen – så kan DU rösta på DIN favorit

22 NOV 2017 14:51
I fjol slutade Tove Alexandersson femma i Jerringprisomröstningen. I år är världens bästa orienterare återigen nominerad som en av 14 kandidater. Här finns info om hur du kan rösta.
  • Skapad: 22 NOV 2017 14:51

Den enda gången en orienterare har vunnit Jerringpriset var 1981. Efter VM-guld både individuellt och i stafett tilldelades Annichen Kringstad såväl "folkets pris" som Bragdguldet.

Sedan dess har det gått 36 år. En rad orienterare har varit nominerade, men men ingen har gått hela vägen i omröstningen.

Efter ett magiskt 2017 är Tove Alexandersson nu nominerad för andra året i rad. Ifjol slutade Stora Tuna-stjärnan femma i omröstningen, efter en fantastisk säsong med bland annat dubbla VM-guld på hemmaplan och dubbla EM-guld i Tjeckien.

2017 toppar Tove detta, med råge.

I år har hon vunnit sex VM-guld, tre i orientering och tre i skidorientering. Hon är världsetta i två olika sporter och under hösten säkrade hon totalsegern i världscupen – för fjärde året i rad.

Under 2017 hann Alexandersson även med att plocka ett par EM-guld, springa hem Tiomila åt sitt klubblag, vinna O-Ringen samt bli orienteringens meste SM-medaljören genom alla tider.

25 år fyllda rankas hon redan som Sveriges genom tiderna främsta orienterare, och inför Idrottsgalan i Globen har hon nominerats i tre kategorier, fler än någon annan. Hon är dels nominerad i kategorierna Årets idrottskvinna och Årets prestation, dels tävlar hon tillsammans med Emma Johansson och Helena Bergman i kategorin Årets lag.

Som vanligt är dock konkurrensen om alla dessa utmärkelser stenhård. När det handlar om Jerringpriset ställs Alexandersson mot följande tretton kandidater:

Anna Nordqvist, golf
Badou Jack, boxning
Daniel Ståhl, friidrott
Herrlandslaget, fotboll
Johan Kristoffersson, motorsport
Max Salminen, segling
Peder Fredricson, ridsport
Sandra Näslund, skicross
Sarah Sjöström, simning
Sofia Olofsson, thaiboxning
Stefan Olsson, paratennis
Tre Kronor, ishockey
Victor Öhling Norberg, skicross

Röstningen i den första omgången pågår fram till 20 december kl. 14.00. Därefter meddelas vilka åtta som går vidare till andra röstningsomgången. Andra röstningsomgången startar 22 december kl. 06.00.

Röstningen i den första omgången är nu öppen för telefonröster och på Radiosportens webb: http://sverigesradio.se/jerringpriset – där finns även röstningstelefonnumren till de olika kandidaterna.

Skribent: Mathias Karlsson
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons