In English
Hoppa till sidans innehåll

Dags för lång-SM i Blekinge: "Många om budet"

15 SEP 2016 12:38
På fjolårets lång-SM kom inte Tove Alexandersson till start. I Blekinge till helgen har världsmästarinnan chans att återta tronen. På herrsidan är konkurrensen knivskarp: "Det är många om budet", intygar regerande mästaren Albin Ridefelt.
  • Skapad: 15 SEP 2016 12:38

Lång-SM på Muskö 2015 blev en stor framgång för OK Linné: guld till Albin Ridefelt, och silver till Rassmus Andersson och Annika Billstam. Guldet på damsidan gick till helt överlägsna Ravinen-löparen Helena Jansson.

Där och då hade inte Tove Alexandersson chans att försvara sitt SM-guld från 2014. En fotskada stoppade Stora Tuna-stjärnan. Nu är hon redo att försöka återerövra SM-tronen – en ambition hon sannolikt delar med IFK Lidingös långspecialist Fredrik Bakkman.

Bakkman vann lång-SM i Uppland 2014, missade nästan hela 2015 på grund av skada och slutade åtta i Stockholm.

Årets lång-SM arrangeras den 17-18 september av OK Skogsfalken och OK Vilse 87. Både kval och final äger rum i tuff terräng i västra Blekinge (här ser du avlyst område).

Tove Alexandersson, nykorad världsmästare på distansen, får givetvis gälla som stor förhandsfavorit på damsidan. I startlistan återfinns sex motståndare som också ingick i årets VM-trupp - Anna Bachman, Sara Hagström, Emma Johansson, Karolin Ohlsson, Alva Olsson och Lina Strand - men den på pappret svåraste konkurrenten, regerande mästarinnan Helena Jansson, dyker inte upp.

- Det är den skadade foten från VM som gör att jag inte springer. Stukningen var rejäl, två trasiga ledband. Det går åt rätt håll, men att springa lång-SM är tufft och jag vill gärna att foten får ett par veckor till på sig att läka, säger Jansson, som hoppas vara tillbaka till medel- och stafett-SM helgen därpå.

På herrsidan finns alla svenska VM-löpare på plats utom William Lind. Fredrik Bakkman, vassast av de blågula långdistansarna på mästerskapet i Bohuslän, är en av förhandsfavoriterna, Gustav Bergman en annan. Men fältet är fyllt av farliga löpare: Rassmus Andersson, Eskil Kinneberg, Jerker Lysell, Martin Regborn, Johan Runesson och Oskar Sjöberg för att nämna några.

Och sedan har vi ju den försvarande mästaren, Albin Ridefelt.

- Det kommer bli tufft att återupprepa fjolårets seger. Det är många om budet i H21, och jag tror tuffaste motståndet kan komma hemifrån, säger Ridefelt, som berättar mer i ett nytt inlägg i VM-bloggen.

Startlista för kvalet hittar du här

Mer info på arrangörens hemsida 

Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons