In English
Hoppa till sidans innehåll

Bergmans tåstrul fortsätter - hoppas ändå på ultra-SM

05 MAJ 2017 13:26
Under lördagen avgörs årets andra SM-tävling - ultra-SM i Örebro. På startlinjen finns de båda Sverigeettorna Tove Alexandersson och Gustav Bergman.
  • Skapad: 05 MAJ 2017 13:26

Tävlingsschemat är späckat för landets yttersta orienteringselit och många löpare står över ultra-SM som avgörs i skogarna väster om Örebro.

De främsta namnen på Sverigelistan - Stora Tunas Tove Alexandersson och Ravinens Gustav Bergman - är dock anmälda.

Alexandersson - som vann ultra-SM 2013, 2015 och 2016 - har fått en utmärkt start på säsongen 2017. Efter succén på skidorienterings-VM i Ryssland hade hon en kortare sjukdomsperiod, men därefter har hon levererat att antal högkaratiga lopp, både i Swedish League och den senaste helgen på Tiomila i Göteborg, där hon på sistasträckan bärgade segern till Stora Tuna.

För Gustav Bergman har det varit en struligare säsongsöppning. Redan i höstas hade han problem med den vänstra stortån - nu har han istället en inflammation i den högra stortåleden. Ändå hoppas ultramästaren från 2015 komma till start i morgon.

- Det planen. Mina fötter är inte helt bra än, men det känns som att löpning i skog inte påverkar dom så mycket, säger Bergman, som redan tidigt anmälde sig till årets ultra-SM.

Hur yttrar sig problemen?

- Själva leden blir svullen och irriterad och jag får ont när jag springer. Att jag fick ont den här gången berodde på att jag sparkade i tån när vi var i Estland med landslaget, och eftersom jag hade lite problemen med leden tidigare blev den väldigt irriterad.

Hur mycket har de här problemen påverkat ditt 2017 hittills?

- Min säsongsinledning har varit extremt präglad av mina fotproblem, och jag har inte alls lyckats få ut den potential jag har i kroppen. Men när det väl släpper vet jag att formen inte är långt borta, för jag har tränat riktigt bra i vinter.

Och hur tänker du nu då - inför ultra-SM?

- Jag vill väldigt gärna springa och jag hoppas att det ska fungera. Men om det känns dåligt bryter jag.

Första start sker 11.00 då damseniorerna ger sig iväg.

Mer info om tävlingen hittar du på arrangörens hemsida och via Eventor

Skribent: Mathias Karlsson
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons