In English
Hoppa till sidans innehåll

Här är de svenska sprintstafettlagen: "Vill vara med högt och kriga"

11 JUN 2019 09:49
Efter två magiska svenskdagar i skogen avslutas världscuptävlingarna i Finland med en sprintstafett som avgörs tisdag kväll i centrala Helsingfors. Blågult ställer tre lag på start och siktar återigen högt.
  • Uppdaterad: 10 JUN 2019 12:49

Sverige har rivstartat i världscupen 2019. Tove Alexandersson och Gustav Bergman ordnade blågul dubbelseger både lördag och söndag, och Sveriges förbundskapten Susanne Barkholt hade många saker att glädjas åt även i övrigt.

- Tove och Gustav imponerade ju stort i helgen och deras prestationer skapar ett lugn och en trygghet i hela laget. Karolin Ohlsson och Martin Regborn visar att de håller riktigt hög nivå och tar plats på podiet både lördag och söndag. I söndagens jaktstart kliver dessutom Anna Bachman och Emil Svensk fram och visar världsklass; Anna är 1 sekund från snabbaste tid och Emil är snabbast. Fler löpare står för fina prestationer i helgen, men vi nöjer oss där.

- På lördagen var det generellt lite för mycket tekniska misstag, men på det hela taget var det en kanonhelg där vi såg hur starka vi är fysiskt och hur långt det kan räcka när vi sätter tekniken.

På tisdag avslutas VC-premiären i Finland med en sprintstafett, deltävling 1 i stafettvärldscupen. Sverige kommer till start med följande lag:

Lag 1: Tove Alexandersson, Emil Svensk, Gustav Bergman, Karolin Ohlsson
Lag 2: Lina Strand, Max Peter Bejmer, Martin Regborn, Sara Hagström
Lag 3: Alva Olsson, Albin Ridefelt, Johan Runesson, Lilian Forsgren

- I år är det såklart mycket skogsfokus, eftersom det är ett renodlat skogs-VM i Norge senare i sommar. Men vi har fina erfarenheter av sprintstafett sedan tidigare och vill naturligtvis vara med högt och kriga, säger Susanne Barkholt.

Sprintstafetten tv-produceras och kan följas på IOF:s plattform från klockan 16.55 på tisdag.

Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons