In English
Hoppa till sidans innehåll

Här är det svenska juniorlandslaget 2019

19 OKT 2018 10:08
Juniorernas förbundskapten Kalle Dalin har lagt pannan i djupa veck och nu landat i en trupp om tolv löpare inför 2019: "En härlig blandning när det gäller ålder vilket gör att kunskapen som de samlar på sig kommer att finnas kvar under lång tid."
  • Uppdaterad: 19 OKT 2018 15:08

Juniorernas höjdpunkt kommande säsong blir JVM i Danmark den 6-12 juli, men redan den 9-11 november, på höstsamlingen i Göteborg, samlas det gäng som Kalle Dalin satt samman.

Här är den svenska juniortruppen 2019:

Amanda Kleijn, Södertälje-Nykvarn
Alva Sonesson,  Falköpings AIK
Ella Olsson, Grycksbo IF
Erika Källvik Leufvén, Åmåls OK
Hanna Lundberg, OK Renen
Vilma von Krusenstierna, OK Kåre

Axel Granqvist, OK Ravinen
Erik Hannrup, IF Thor
Erik Herne, OK Ravinen
Emil Auselius, Bredaryds SOK
Gustav Runefors, Växjö OK
Viktor Svensk, Stora Tuna OK

- Efter en hel del funderande har jag landat i att detta är de löpare som varit starkast under hela 2018 och därför förtjänat en plats i vårt juniorlag under vintern. Som tur är så har jag verkligen haft det tufft att välja ut dessa tolv och det visar på hur hårt det är att få vara med i juniorlaget. Utanför truppen finns killar och tjejer som blev både besvikna och lite arga när de inte fick en plats och så vill jag såklart att det ska vara, säger Dalin, som fortsätter:

- Truppen har en härlig blandning när det gäller ålder vilket gör att den kunskap som truppen samlar på sig kommer att finnas kvar under lång tid. Att det bara är tre stycken 20-åringar tycker jag är ett bevis på att det kommer många hungriga yngre löpare som kommer slåss om platserna till junioraktiviteter under året.

Från JVM-laget i somras finns fem  löpare kvar, vilka fick värdefull rutin gällande hur ett mästerskap går till. Bland dessa finns två 20-åringar, Axel Granqvist och Vilma von Krusenstierna, som nu är äldst och mest rutinerade.

- Att de kommer få dela med sig av erfarenheterna blir viktigt även om det finns fler med internationell rutin. Faktiskt så har alla utom en löpare varit ute och tävlat internationellt, antingen på EYOC eller JEC. Den enda som ännu inte dragit på sig den blågula tröjan och tävlat är 16-åriga Hanna Lundberg från OK Renen.

- Hanna är en grymt cool tjej som visat att hon har ett härligt driv i sin satsning. Hon har verkligen dominerat D16 under året och var med på JVM-lägret i Danmark i somras och visade redan då att övriga juniortjejer kommer att få se upp nästa år. Om Hanna även i fortsättningen kommer att tycka orientering är skoj så kommer hon fortsätta att utvecklas och då är detta bara hon själv som sätter gränserna.

LÄS OCKSÅ: Här är det svenska seniorlandslaget 2019

Skribent: Mathias Karlsson
Epost: This is a mailto link
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
erbjudande bagheera
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons