In English
Hoppa till sidans innehåll

Här är Sveriges trupp till världscupavslutningen

29 SEP 2016 10:12
Den 14-16 oktober är det dags för världscupavslutning i Schweiz, där Tove Alexandersson återigen kan vinna totalen. "Vi har kapacitet att vara med högt upp i resultatlistorna alla dagar”, säger förbundskapten Håkan Carlsson. Här presenteras truppen.
  • Skapad: 29 SEP 2016 10:12

Världscupen 2016 får sin upplösning i schweiziska Aarau. Fredagen 14 oktober avslutas sprintstafettcupen. Därefter ska den individuella världscupen slutföras med en långdistans på lördagen och en sprint på söndagen.

Totalt innehåller den svenska truppen tio damer och tio herrar:

Damer:
Tove Alexandersson, Stora Tuna
Anna Bachman, Lidingö
Lilian Forsgren, Tisaren
Sara Hagström, Falköping
Helena Jansson, Ravinen
Emma Johansson, Domnarvet
Elin Månsson, IFK Göteborg
Karolin Ohlsson, Järla
Alva Olsson, Linköping
Lina Strand, Göteborg-Majorna

Herrar:
Rassmus Andersson, Linné
Fredrik Bakkman, Lidingö
Gustav Bergman, Ravinen
Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn
William Lind, Malung
Jerker Lysell, Rehns BK
Martin Regborn, Hagaby
Albin Ridefelt, Linné
Oskar Sjöberg, Linné
Emil Svensk, Stora Tuna

I sprintstafetten kommer Sverige till start med max tre lag, vilka ännu inte är preciserade. Blågult ligger fyra i totalen och hoppas fortfarande ta hem hela cupen. Vinner Sverige sista deltävlingen slutar vi som sämst tvåa i totalen. Skulle Sverige vinna samtidigt som något annat lag än Danmark och Schweiz blir tvåa vinner vi cupen.

- Det blir inte lätt att ta hem totalen, men större under har ju skett. Vi har absolut potential att vinna deltävlingen, och varför skulle inte exempelvis Ryssland, Storbritannien eller Finland kunna knipa andraplatsen? Ryssarna är regerande europamästare, britterna blev VM-fyror och Finland slutade ju tvåa i Schweiz ifjol, säger förbundskapten Håkan Carlsson.

När de gäller den individuella världscupen finns gott hopp om att Tove Alexandersson återigen bärgar totalen. Stora Tuna-stjärnan har 540 poäng inför de två avslutande distanserna. Närmast bakom jagar schweiziskan Judith Wyder, 427 poäng. Marginalen är som synes god, men eftersom resultatet i båda de avslutande deltävlingarna måste räknas in i totalen finns en möjlighet för hemmalöparen att gå ikapp.

På herrsidan ligger Gustav Bergman just nu trea. Det var länge sedan Sverige hade en löpare topp-tre i totala världscupen, men nu har Ravinenesset chansen. Överst i totalen ståtar schweizarna Matthias Kyburz och Daniel Hubmann. På sjunde plats hittar vi Martin Regborn, på tionde Jonas Leandersson.

Nio svenska löpare springer respektive individuell distans.

- Vi åker ner till Schweiz med en stark och spännande trupp. Fokus ligger på att göra bra prestationer och få med oss mycket internationell erfarenhet inför framtiden, säger Håkan Carlsson, som tror på fina framgångar.

- Vi har kapacitet att vara med högt upp i resultatlistorna alla dagar.

Läs mer om världscupen i Aarau på arrangörens hemsida

HÄR hittar du den aktuella världscupställningen

Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons