In English
Hoppa till sidans innehåll

Inget landslagsläger i Italien – Moc skjuts på framtiden

09 MAR 2020 14:50
På torsdag skulle orienteringslandslaget åkt till södra Italien på läger, men de planerna grusas av coronaviruset. "Tråkigt, vi hade sett fram emot bra träning därnere, men nu får vi hitta alternativ på hemmaplan istället", säger Håkan Carlsson.
  • Uppdaterad: 09 MAR 2020 14:50

Landslaget hade planerat för ett öppet läger i samband med Moc, Mediterranean Open Championship, i Italien. Nu satsar man istället på fler högkvalitativa pass på hemmaplan.

- Vi hade diskuterat det här ingående och landat i ett beslut att avstå resan. Några timmar senare meddelar arrangören av Moc att hela arrangemanget skjuts på framtiden, säger förbundskapten Håkan Carlsson.

Utrikesdepartementet och Folkhälsomyndigheten har fortsatt grön flagg för resor till södra Italien, men landslagsledningen ville inte ta några onödiga risker:

- Vi vet ju inte hur utvecklingen framåt ser ut. Det finns bland annat en risk att den karantän som i dag råder i norra Italien utökas så att den innefattar även de delar vi skulle besökt. Det kändes inte värt den risken.

På liknande sätt har löpare i Schweiz och Österrike resonerat och nu har alltså arrangören av Moc meddelat att hela tillställningen skjuts på framtiden - läs mer på arrangörens hemsida.

Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
Länkar
Svensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons