In English
Hoppa till sidans innehåll

Landslagets lägerlycka

18 JUN 2020 17:22
Efter en mycket ovanlig vår har det svenska orienteringslandslaget i veckan haft sin första samling på länge. "Det var härligt att få ses igen och bra för löparna att få sparring", säger förbundskapten Håkan Carlsson.
  • Uppdaterad: 18 JUN 2020 17:22

På grund av coronapandemin har hela den internationella orienteringssäsongen 2020 ställts in och under våren har vi haft reserestriktioner inrikes. Detta sammantaget har gjort att det svenska orienteringslandslaget fått nöja sig med möten via webben.

Måndag till torsdag denna vecka kunde dock de blågula löparna samlas till slut och det skedde i förbundskapten Håkan Carlsson hemstad Örebro.

- Vi har haft ett bra läger med några högkvalitativa pass varvat med lugnare orientering i fin terräng, säger Carlsson.

- Det är kul för löparna att ses igen och det är riktigt bra att de får sparring av varandra.

En extra krydda blev det i och med att ett gäng norska landslagslöpare bosatta i Sverige också var med på träningarna.

Onsdag och torsdag förmiddag kördes tävlingslika träningar med touch free-stämpling, stora skärmar och fullt tävlingsupplägg.

På onsdag stod medeldistans på programmet och bland herrarna var norrmannen Eskil Kinneberg helt överlägsen. IFK Göteborg-löparen gick i mål efter 37.35, 4.04 före tvåan Simon Imark och 6.51 före trean Isac von Krusenstierna. Snabbast på damsidan var Tove Alexandersson som avverkade banan på 40.02, 1.34 snabbare än tvåan Johanna Öberg och 10.03 före Vilma von Krusenstierna.

På torsdagen skiftade fokus mot sprint och där var Lina Strand snabbast av tjejerna. GMOK-profilen gick i mål på 15.32, 51 sekunder före Sara Hagström och 1.04 före norskan Victoria Haestad Björnstad. Även här blev det norsk seger på killsidan; Kasper Fosser vann på 13.01 och med 9 sekunder till godo på hemmalöparen Martin Regborn. Trea blev norrmannen Dag Blandkjenn, +0.47.

Ett helt gäng löpare av världsklass stod på startlinjen, men längtan efter att få tävla på riktigt är svår att stilla.

- Självfallet längtas det väldigt mycket efter att få tävla på riktigt, men samtidigt tycker jag att det generellt är hög motivation och bra stämning i landslagstruppen, säger Carlsson.

Nästa gång som landslaget samlas igen blir på Idre Fjäll i 13-20 juli.

HÄR hittar ni resultat från sprinten.

HÄR hittar ni resultat från medeldistansen.

Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link