In English
Hoppa till sidans innehåll

Lundanes försvarade sin VM-titel – Ridefelt bäste svensk på åttonde plats

14 AUG 2019 16:53
Inför en jublande hemmapublik lyckades norrmannen Olav Lundanes försvara sitt VM-guld i långdistans. Bästa svensk blev Albin Ridefelt med en åttondeplats.
  • Uppdaterad: 14 AUG 2019 16:53

Här intervjuas de tre svenskarna i loppet, Albin Ridefelt, Gustav Bergman och Emil Svensk:

 

Olav Lundanes infriade hemmapublikens stora förväntningar och vann sitt fjärde raka VM-guld i långdistans. Tvåa slutade den norske 20-åringen Kasper Fosser, medan schweizaren Daniel Hubmann knep bronset.

För de svenska herrarna blev tävlingen inte någon fullträff. Åttan Albin Ridefelt var i och för sig nära sin personliga målsättning, men både Gustav Bergman eller Emil Svensk var rejält besvikna efter loppet.

- Jag är nöjd. Jag grämer mig lite över något misstag mitt på loppet men jag var väldigt nära topp-6, som varit mitt mål. Så överlag är jag nöjd, säger Ridefelt.

Bergman slutade på tolfte plats och för hans del var det framför allt fysiken som inte stämde.

- Jag blir så ledsen, det har känts så himla dåligt. Jag vet inte vad jag har gjort för fel, men jag har haft liknande känslor tidigare, som på VM 2016. Jag springer och bygger bara på mer och mer mjölksyra och kan inte göra något.

Emil Svensk, som blev 13:e, hade å sin sida riktigt bra fart på benen och hade också en tidig ledning. Men en rejäl bom på den femte kontrollen saboterade dagen helt.

- Jag missade fjärde lite och sedan slarvade jag på utgången från fjärde, sedan var jag helt borta, helt lost. Tiden rann iväg ordentligt där, säger Svensk.

Resultat

1) Olav Lundanes, Norge, 1.30.09, 2) Kasper Fosser, Norge, +1.39, 3) Daniel Hubmann, Schweiz, +2.58.
Svenska placeringar:
8) Albin Ridefelt, +6.02, 12) Gustav Bergman, +6.37, 13) Emil Svensk, +7.34.

Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons