In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mårten Lång Karolin Ohlsson och tekniktränare Thierry Gueorgiou på landslagslägret i Idre.

Ohlsson opereras: "Trött på att springa med ett ben"

28 JUL 2020 13:21
Karolin Ohlsson har dragits med hälproblem sedan vintern 2018. Nu känner landslagets starkaste spurtkanon att skadan måste åtgärdas: "Jag är så trött på att springa med ett ben."
  • Uppdaterad: 28 JUL 2020 13:21

Hon slog igenom internationellt 2018 och förra året lyckades hon – trots en skadestrulig säsong – springa hem ett VM-guld i stafett. Allt avgjordes på upploppet där Karolin Ohlsson med en patenterad spurt krigade ner schweiziskan Julia Jakob.

Säsongen 2020 har på grund av coronapandemin varit i det närmaste helt tävlingsfri, men trots det har "Karro" inte blivit av kvitt sina skadebekymmer. Nu har hon bestämt sig för en operation.

- Om jag ska kunna bli så bra som jag vill måste jag kunna springa mer än så här, säger hon.

- Jag har jobbat stenhårt för att ta mig tillbaka, gjort min rehab och alternativträning till punkt pricka varje dag sedan jag blev skadad. Jag har gjort allt i min makt för att få hälen att läka utan operation. Nu ser jag inget alternativ, om jag ska kunna springa 100 procent.

Ingreppet handlar om avlägsnande av några slemsäckar och en skrapning av hälbenet och förhoppningen är, till att börja med, en smärtfri vintersäsong.

- Mitt fokus ligger på att vara grym på EM och VM 2021. De senaste 18 månaderna har varit den tuffaste tiden i mitt liv, på många sätt, men jag har nog aldrig varit så mentalt stark som nu. När jag får ordning på den här hälen är jag övertygad om att jag kommer vara bättre än någonsin.

 

***

 

Vill du läsa mer? Orienteringsmagasinet Skogssport träffade Karolin Ohlsson på landslagslägret på Idre Fjäll. Den digitala versionen ligger redan ute.

HÄR hittar du magasinet i sin helhet.

HÄR skaffar du en prenumeration.

Årets femte nummer innehåller även läsning om följande:
Linda Take tar plats i IOF:s styrelse
JVM-vinnaren från 2019 lägger av
Pihlström överraskade alla
Everts tuffa kamp mot covid-19
Träning och pms
O-Ringen-varianter i hemestertider
Kost: Om allergier och intoleranser

Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link