In English
Hoppa till sidans innehåll

Över en miljon följde EM i SVT - succé i sociala medier

18 MAJ 2021 15:52
Med helgens sändningar från EM nåddes över en miljon tv-tittare. Framöver väntar många timmar med orientering i SVT.
"Jättekul att så många vill följa vårt landslag", säger Håkan Carlsson, förbundskapten.
  • Uppdaterad: 18 MAJ 2021 15:52

Helgens EM i schweiziska Neuchâtel blev en framgång för det svenska landslaget. För oss som inte var på plats gick tävlingarna att följa i SVT, där Jacob Hård och expertkommentatorn Mats Troeng lotsade tittarna genom sändningarna.

SVT sände under samtliga EM-dagar, förutom fredagen då det var kval. Sändningarna nådde sammanlagt 1,3 miljoner tittare. Allra mest lockade den relativt nya tävlingsformen knockout-sprint under lördagen. SVT sände semifinalen och finalen, där Tove Alexandersson tog guld. 

 

- Det här är ett kvitto på att intresset för vårt landslag är stort. Extra kul att det då också går riktigt bra för många av de tävlande, säger Håkan Carlsson, förbundskapten.

 

För er som vill ha ännu mer orientering i världsklass i rutan kommer glädjande besked: SVT kommer sända från fler tävlingar under året.

 

Först ut är VM i Tjeckien med sändningar 3-9 juli, därefter följer Världscupen på hemmaplan i Idre 12-15 augusti. Nu är det även klart att SVT sänder Världscupfinalen i Italien 30 september till 3 oktober.

 

- Det känns jättekul att vi kan erbjuda publiken så mycket orientering framåt, säger Helena Bäckman, projektledare på SVT Sporten.

 

SVT har som mål att visa så mycket blågula framgångar som möjligt.

- När vi har så stora svenska framgångar känns det ju såklart extra kul att vi kommer sända så mycket orientering, säger Helena Bäckman.

 

Förutom att många följde tv-sändningarna, blev orienteringsframgångarna en succé i sociala medier.

- Vi har en medveten satsning på sociala medier och har fått ett fantastiskt gensvar i såväl våra egna kanaler som externa. Räckvidden under EM var över all förväntan. Detta är givetvis positivt och bra för våra partners, och visar på stort engagemang hos såväl inbitna orienterare som generellt idrottsintresserade, Fredrik Tanfara, Marknads-och försäljningschef på Svenska Orienteringsförbundet.

Skribent: Caroline Karlsson
E-post: This is a mailto link
Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link