In English
Hoppa till sidans innehåll

Säsongen 2021 inleds med ett sprint-EM i Schweiz

29 MAJ 2020 07:35
Den planerade världscupomgången i Schweiz i maj nästa år omvandlas till ett sprint-EM. Det meddelar Internationella Orienteringsförbundet, IOF, under fredagen.
  • Uppdaterad: 29 MAJ 2020 08:35

Årets världscuppremiär skulle ha arrangerats i Neuchâtel, Schweiz, men arrangemanget fick på grund av coronapandemin skjutas fram till 13-16 maj nästa år.

Nu meddelar IOF att man tillsammans med den lokala arrangören kommit överens om att uppgradera tävlingsomgången till ett sprint-EM.

Tidigare var tanken att ett sprint-EM skulle arrangeras i Ryssland nästa år, men där har arrangören meddelat att det inte är görbart av ekonomiska skäl.

- Vi känner att det här är en väldigt bra lösning för det första mästerskapet där allt fokus ligger på sprint, säger IOF:s chef Tom Hollowell.

- Vi vet att den schweiziska arrangören är väldigt erfaren och vi uppskattar deras positiva attityd som gör detta möjligt. Efter att ha tvingats ställa inte samtliga tävlingar 2020 kommer vi nu att få en utmärkt start på säsongen 2021.

På EM i Schweiz kommer deltagarna att tävla i sprint, sprintstafett och knockout-sprint. Tävlingarna kommer även att utgöra den första omgången av världscupen 2021.

HÄR hittar du IOF:s text.

Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link