In English
Hoppa till sidans innehåll

Senaste nytt om vårens värdetävlingar och Tiomilahelgen

17 FEB 2021 17:02
Det finns många frågetecken för kommande arrangörer. Till aktiva och föreningar vill Svenska Orienteringsförbundet dock tydligt signalera att vårens SM- och Swedish League-arrangörer är inställda på att göra allt för att tävlingarna blir av.
  • Skapad: 17 FEB 2021 17:02

Vårens arrangörer av Swedish League- och SM-tävlingar - Västerviks OK, Österåkers OK, Waxholms OK och OK Roslagen - är alla inställda på att anpassningar kan behöva göras på grund av coronapandemin. Samtliga är också överens om att arrangera även om tävlingarna skulle bli rejält nerskalade.

- Vi är alla eniga om värdet att få till tävlingar och att vi ska göra vad vi kan. Vi räknar med anpassningar men i nuläget är vår ambition att alla som vill ska få vara med och att vi skapar upplägg för att klara detta, säger Svenska Orienteringsförbudets idrottschef Tomas Stenström.

Swedish League-premiären sker i Västervik den 10-11 april. På lördagen blir det en medeldistans och på söndagen ett ultra-SM.

- Just nu är det såklart ovisst hur restriktionerna ser ut i början av april, men förhoppningsvis är läget klart bättre då så att vi kan genomföra tävlingarna med fulla elitklasser. Vi är beredda på att genomföra gallringar om det behövs, men om det behövs och hur gallringen i så fall går till, det avvaktar vi med tills läget klarnat, säger Stenström.

Samtliga vårens SM- och Swedish League-deltävlingar är planerade till april månad och nu är det överenskommet att 20 mars blir sistadatum för definitiva beslut.

Slutligen några ord gällande den första helgen i maj vilken ursprungligen var reserverad för Tiomila i Valdemarsvik.

- SOFT, Tiomilaföreningen och Valdemarsvik för nu diskussioner om att arrangera en elitstafett tillsammans den tänkta helgen. Från SOFT:s håll vill vi få till en elitstafett då det är något vi vet står högt upp på önskelistan hos våra elitlöpare och elitklubbar. Det är inte bestämt var och inte heller hur upplägget kommer att se ut men att vi från SOFT kommer att försöka få till en elitstafett helgen 1-2 maj är klart så boka inte upp er på något annat, säger Tomas Stenström.

Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link