In English
Hoppa till sidans innehåll

Ska du vara med på SM-festen i Örebro? In och anmäl dig nu!

24 SEP 2020 11:08
På söndag är det ordinarie anmälningsstopp till sprint-SM i Örebro 10-11 oktober. Hittills är 347 löpare klara för start. "Det är önskvärt att så många som möjligt anmäler sig tidigt. Det underlättar planeringen i coronatider", säger Tomas Stenström.
  • Uppdaterad: 24 SEP 2020 11:08

Efter en helg med mycket lyckade och uppskattade SM-tävlingar i skogarna norr om Göteborg vankas det nu en sprint-SM-helg i Örebro. Det blir individuell sprint med kval och final på lördagen och sprintstafett på söndagen.

Återigen handlar det om ett coronaanpassat arrangemang, där fokus ligger dels på att skapa SM-värdiga och coronasäkrade tävlingar, dels på att göra bästa möjliga tv-sändning utifrån förutsättningarna.

På söndag är det ordinarie tävlingsstopp och ju fler som anmäler sig i god tid, desto bättre.

- Det är väldigt speciella tider med restriktioner till följd av coronapandemin och vi vill så tidigt som möjligt få en bild av hur många som kommer till start i respektive klass. Det underlättar planeringen, som är mer komplicerad än vanligtvis. Så, om du ska vara med på SM - gå in och anmäl dig nu, uppmanar Svenska Orienteringsförbundets idrottschef Tomas Stenström.

När det gäller tv-sändningarna och arrangemanget i stort handlar det om att göra så bra som möjligt utifrån de speciella förutsättningar som den här säsongen innebär.

- Såväl löpare som media och tv-publik måste ha förståelse för att allt inte är som vanligt. Under Göteborgshelgen kändes det som att i princip alla hade respekt för detta och att vi tillsammans skapade en så bra orienteringsfest som möjligt under rådande omständigheter, säger Stenström, som fortsätter:

- De SM som arrangeras nu i höst har förberetts på extremt kort tid och under mycket speciella förutsättningar. Här handlar det om ett par månaders tid – normalt sett talar vi istället om år. Beaktar vi detta blir prestationen ännu större och vi är väldigt nöjda med resultatet i Göteborg. Inte minst vill jag rikta ett stort tack till klubbarna i Göteborg som antog den här utmaningen och alla funktionärer, ledare och löpare som gjorde detta möjligt. Nu laddar vi för en ny häftig helg i Örebro!

Till svenskorientering.se
.
World Orienteering Day
.
Partners
Banner_bagheera_22.jpg
 Våra partners
Länkar


Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link