In English
Hoppa till sidans innehåll

Tiomila Upplands-Bro kan behålla del av anmälningsavgiften

15 MAJ 2020 12:03
Vårens inställda Tiomila innebär ett stort ekonomiskt bakslag och ansökan görs om krisstöd via RF. Om Tiomila inte får önskat stöd har SOFT:s styrelse nu beslutat att Tiomilaföreningen beviljas dispens att behålla en del av anmälningsavgifterna.
  • Skapad: 15 MAJ 2020 12:03

Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) kommer med stöd från Tiomilaföreningen och årsarrangörerna att ansöka om statligt krisstöd via Riksidrottsförbundet (RF). Besked om eventuellt stöd kommer dock först i slutet av juni.

För att ytterligare stötta och skapa trygghet för Tiomila har SOFT:s styrelse beslutat följande:

* Tiomila beviljas dispens att behålla en del av anmälningsavgifterna. Hur stor del avgörs när det står klart vilket statligt krisstöd Tiomila får. Beslut fattas genom fortsatt dialog mellan SOFT, Tiomilaföreningen och årets arrangörer.

* Tiomila ska vänta med återbetalning av anmälningsavgifter tills besked om eventuellt statligt stöd kommer i slutet av juni.

Serviceavgifter gällande boende, hyra av SI-pinne med mera kommer att betalas tillbaka till 100 procent.

Hur stor del av anmälningsavgifterna som kommer att behållas är ännu oklart. Tiomilaföreningen slår dock fast att minst hälften kommer att betalas tillbaka:

- Fokus ligger nu på att få till en så bra ansökan som möjligt till Riksidrottsförbundet. Vi, årets arrangörer och SOFT kommer under ansökningsprocessen och efteråt att få en klarare bild av de ekonomiska förutsättningarna. För att inte gå ut med felaktig information i det här läget vill vi inte gå in på detaljer, men anmälda föreningar kommer åtminstone att få tillbaka 50 procent av anmälningsavgiften, säger Martina Sundberg, kassör i Tiomilaföreningen.

Under den rådande coronapandemin är det många arrangörer i Orienteringssverige som tvingas ställa in eller begränsa sina tävlingar. SOFT:s ordförande Maria Krafft Helgesson förklarar varför just Tiomila beviljas dispens att behålla del av anmälningsavgiften:

- Tiomila är ett av våra allra största arrangemang och en stark motor för svensk orientering och våra föreningar. Styrelsen valde med anledning av detta och under  rådande omständigheter att bevilja dispens från våra tävlingsregler. Att arrangera Tiomila är förenat med en stor ekonomisk risk och för att vi ska kunna säkerställa framtida arrangörer är det viktigt att vi visar solidaritet i det här läget.

Fortsättning följer – i slutet av juni vet vi de  ekonomiska konsekvenserna.

Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
Länkar
Svensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons