In English
Hoppa till sidans innehåll

Tove i topp – plockar flest medaljer i hela Sverige

01 SEP 2016 10:00
Efter VM i Strömstad är Tove Alexandersson världsmästare i två olika idrotter – orientering och skidorientering – och hittills i år är det ingen annan svensk idrottare som tagit fler titlar och pallplatser än Stora Tuna-stjärnan.
  • Skapad: 01 SEP 2016 10:00

I arbetet med att utse nominerade till priser i Svenska Idrottsgalan har juryn år efter år noterat mängden och bredden av fantastiska svenska idrottsprestationer som utförs och hur få av dessa som det finns möjlighet att uppmärksamma i form av nomineringar. Det har också varit tydligt hur svårt det är att skapa sig en överblick och samlad information om svenska idrottsprestationer.

Därför har Idrottsgalan tillsammans med Svenska Spel etablerat Prispallen - en samlingsplats för svenska internationella idrottsprestationer. På Prispallen.se registreras samtliga första-, andra- och tredjeplatser i större internationella mästerskap (här kan du läsa mer om kriterierna).

I princip hela året har ett namn lyst i toppen - Tove Alexandersson. Efter OS i Rio och VM i Strömstad är listettan densamma.

Totalt har Tove sju pallplatser (deltävlingar i serier räknas inte), en bättre än simmerskan Sarah Sjöström som är tvåa på listan (här hittar du hela listan)

Och nog är det ett imponerande cv som Alexandersson kan visa upp för 2016:
25 aug VM-guld, orientering, långdistans
23 aug 2016, VM-guld, orientering, medeldistans
27 maj 2016, EM-guld, orientering, medeldistans
24 maj 2016, EM-guld, orientering, långdistans
4 mar 2016, EM-brons, skidorientering, långdistans
2 mar 2016, EM-silver, skidorientering, medeldistans
29 feb 2016, EM-guld, skidorientering, sprint

Även om man tittar förbundsvis kan vi slå fast att det regnar medaljer över svensk orientering. Svenska orienteringsförbundet toppar årets lista med 30 pallplatser hittills under 2016. Tätt bakom flåsar Budo- och kamsportsförbundet med 28 pallplatser medan Parasportförbundet är trea med 25.

- Det är alltid svårt att jämföra mellan olika idrotter, och det viktigaste är inte vem som toppar den här listan. Däremot är det viktigt att Idrottsgalan gör något för att lyfta fram alla fantastiska prestationer som kanske inte alltid får den tv-tid de förtjänar. Dessutom blir jag stolt när jag ser hur fantastiskt bra svenska orienterare presterar internationellt, säger förbundschef Susanne Söderholm.

Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons