In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tuve Möller och Sven Olsson. Det blev många tuffa och täta lopp på knockout-dagen.

Lyckad knockout-dag: "Viktigt att vi tränar på det här"

09 MAJ 2019 21:54
Knockout-sprint står på VM-programmet i Danmark nästa år, och det har därför blivit en viktig disciplin att träna. Under torsdagen sprang drygt 60 elitlöpare knockoutsprinter som anordnades av landslaget.
  • Uppdaterad: 09 MAJ 2019 21:54

Kalle Dalin var ansvarig i Jönköping, Mats Troeng i Uppsala. En mängd elitlöpare dök upp, och även en del tränare.

- Syftet är att löparna ska få sparra mot varandra och få tillfälle att springa knockout med kvalité. Men samtidigt kompetensutvecklar vi ju även tränare som får se hur ett sånt här arrangemang ser ut, säger landslagschef Håkan Carlsson, som redan planerar för en liknande dag på två nya ställen till hösten.

- Det är viktigt att vi tränar på det här. Det gör vi bland annat på de landslagsläger vi har, men det måste ju också in i den vanliga tävlingsverksamheten för att vi ska få fram duktiga löpare i knockoutsprint, säger Carlsson.

I Uppsala mätte 46 löpare sina krafter, i Jönköping dök 14 upp. På damsidan vann Hanna Lundberg (OK Renen) och Isa Envall (IKHP) finalerna, medan Viktor Svensk (Stora Tuna) och Samuel Pihlström (OK Landehof) segrade på herrsidan.

Här nedan förklarar Mats Troeng vad knockout-sprint är för något och så får vi följa med på delar av ett lopp i Uppsala.

Här ovan skildrar Kalle Dalin upplösningen av herrfinalen i Jönköping.
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
Ut i det fria
full koll

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons